Lleuger repunt de l'atur durant el mes de novembre

La taxa d'atur a Granollers és de l'11,6% i la de les Franqueses de l'11,9%

Economia

Lleuger repunt de l'atur durant el mes de novembre
Lleuger repunt de l'atur durant el mes de novembre

Durant el passat mes de novembre l’atur va augmentar lleugerament a Granollers i les Franqueses, el Vallès Oriental i el conjunt de Catalunya.

Pel que fa a Granollers, novembre va tancar amb 3.536 persones inscrites a les ficines de treball, un 0,7% més que el mes anterior (26 persones). Aquestes xifres situen la taxa d’atur en l’11,6%, set punts i mig per sota d’ara fa just un any, quan el total de persones desocupades a la ciutat era de 3.832.

A les Franqueses, l’increment de persones sense feina respecte al mes anterior ha estat de l’1,2% (13 persones), i ara la xifra d’aturats se situa en 1.107 persones, setze menys que un any enrere. La taxa d’atur a les Franqueses és ara de l’11,9%.

Pel que fa al conjunt del Vallès Oriental, durant el mes de novembre es van registrar un total de 21.538 persones apuntades a les oficines de treball, 41 persones més respecte al mes anterior. Es tracta d’un creixement del 0,2%, inferior al registrat al conjunt de Catalunya amb un 0,8%.

Comparant les dades d’atur amb les de novembre de 2017, s’han registrat 1.591 aturats menys, és a dir, un 6,9% menys respecte al registrat durant el mateix període de l’any anterior.

Segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la taxa d’atur se situa en l’11%.

 

Edicions locals