Revalidat el projecte Carles Riera per promoure la inclusió social a través de la música

L'Obra Social La Caixa aporta 25.000 euros per a activitats que serveixin per acostar la música a diferents col·lectius

Cultura, Societat

Renovació del conveni amb l'Obra Social La Caixa
Renovació del conveni amb l'Obra Social La Caixa

L’Ajuntament de Granollers promou, des del 2012, un programa d’inclusió social a través de l’activitat musical que revalida el projecte Carles Riera: educació música i ciutat, per estendre la pràctica musical a tothom i proporcionar les eines perquè persones de totes les edats i condicions, amb diferents graus d’interès i dedicació, puguin desenvolupar la seva creativitat.

El projecte fomenta la integració social dels col·lectius més desfavorits, considerant la música una eina fonamental en el creixement personal i social de les persones. “És un programa valorat per la societat, estimat pels professionals i conegut i reconegut en l’àmbit municipal”, deia l’alcalde, Josep Mayoral, en la presentació del conveni amb l’Obra Social La Caixa que permetrà fer-lo possible.

“El programa vincula tres valors pels quals té vocació aquesta ciutat, l’educatiu, el musical i la capacitat de fer ciutat, ja que hi col·laboren diverses entitats culturals i musicals de Granollers”, explicava per la seva banda Francesc Arolas, regidor d’Educació.

En aquest sentit, les activitats estan pensades i dissenyades específicament per a públics determinats per tal que la música arribi al màxim de col·lectius possible, especialment aquells que tenen més dificultats per accedir a la cultura: infants d’escoles bressol, alumnat de primària i secundària, els usuaris dels centres cívics, persones grans i alumnes amb necessitats educatives especials, entre d’altres.

Per dur a terme el projecte, l’Ajuntament de Granollers compta amb l’ajut de diverses entitats i també de l’Obra Social La Caixa, que durant el curs 2018-2019 aporta 25.000 euros per finançar des de cursos, tallers i trobades fins a concerts, audicions, xerrades o l’edició de material didàctic per a educadors.

Entre d’altres, deia Arolas, destaca l’aproximació de l’Escola Municipal de Música a les escoles de primària, els concerts de l’Orquestra de Cambra a l’Hospital (Musicànim), el cicle de concerts familiars Carles Riera o activitats musicals al Escola d’Educació Especial Montserrat Montero.

Àngel Tresserres, director d’Institucions de Barcelona de Caixabank, assegura per ña seva banda que “la música ha d’arribar a tothom perquè és un element vertebrador de la societat”, i apunta que “aquest projecte respon a la nostra raó de ser; tornem a la societat part dels beneficis que obtenim amb el nostre negoci financer”. En aquest sentit, recorda, “l’entitat destina 520 milions d’euros a l’Obra Social, el 60% dels quals a programes estrictament socials”.

Record a Carles Riera

El projecte posa en valor la tasca del músic i pedagog granollerí Carles Riera, qui durant més de 20 anys va exercir de professor i director de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera i va ser un gran impulsor de projectes d’implicació social, amb voluntat de servei a la comunitat i potenciadors d’un ensenyament de qualitat.

Mayoral posava en valor la seva trajectòria assegurant que “Riera va ser una persona clau en l’educació musical a Granollers i també al país”, i afegia que “la música és un element fonamental de dinamització social i cultural”.

 

Edicions locals