Els Pastorets dels treballadors de l'Hospital renoven actors

L'obra de Folch i Torres, que es podrà veure aquest cap de setmana, es va començar a representar al centre el 1984

Cultura

Els Pastorets dels treballadors de l'Hospital renoven actors
Els Pastorets dels treballadors de l'Hospital renoven actors

 Si hi ha una activitat arrelada a l'Hospital de Granollers aquesta és la representació dels Pastorets, a càrrec dels seus professionals, des de camillers a metges, passant per infermers i altres treballadors del centre. La primera representació és va fer el 1984 i s'ha anat repetint durant una trentena d'anys, amb només algunes interrupcions algun any.

Enguany, novament més d'un centenar de persones –entre els 25 actors, la trentena de cantaires de la coral i els responsables de decorats, vesturari i maquillatge– han treballat perquè aquest dissabte (17 h) i diumenge (11 h), el clàssic de Folch i Torres torni a ser present a la sala d'actes del Centre Geriàtric Adolf Montañá.

Baixes i un nou Jeremies

Germà Morlans, una de les tres persones que segueixen organitzant els Pastorets de l'Hospital des dels inicis, ha reconegut que enguany la representació va perillar per les baixes de cinc actors importants. "Vam recuperar antics col·laboradors i només ens quedava trobar un Jeremies", explica. Finalment, el farà Albert Novell, que no és treballador de l'Hospital, però que responia a la crida d'una amiga del centre. "Potser el futur dels Pastorets de l'Hospital passa per obrir-los més a gent vinculada a Granollers, no directament a l'Hosptial", diu Morlans. De fet, sempre hi ha dues persones habituals del públic convidades a formar part de l'espectacle com a pastors, i també hi ha extreballadors que ara treballen a altres centres que hi segueixen vinculats.
El de Granollers és l'únic hospital que té uns Pastorets des de fa dècades i que mostra la voluntat de tenir "un vincle amb la comunitat i amb les tradicions del país", diu Morlans. A més, esdevé un vincle també familiar, amb els fills dels treballadors fent de fures i, enguany, els dos nens Jesús, néts d'actors.

Edicions locals