Gran Centre s'adhereix al programa Reempresa per garantir el relleu a negocis actius

Les dues entitats han signat aquest dimarts a Can Muntanyola un acord de col·laboració

Economia

David Garrofé, secretari general de Cecot; Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre; i Antoni Abad, president de Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya
David Garrofé, secretari general de Cecot; Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre; i Antoni Abad, president de Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya

Gran Centre Granollers i el Centre Reempresa de Catalunya van signar dimarts un conveni de col·laboració per fomentar el programa Reempresa entre el teixit empresarial de la ciutat i garantir el relleu de negocis rendibles que estan en procés de liquidació.

Les dues entitats consideren que el projecte Reempresa és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic a partir del relleu ordenat de negocis, ja sigui per jubilació o reorientació de la vida professional dels propietaris. "No volem que tanqui cap empresa que funcioni i que tingui la confiança de clients i proveïdors", deia Antoni Abad, president de Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya.

"No es tracta només d'omplir locals buits, sinó d'acompanyar i gestionar bé els relleus per donar més vida a negocis actius", explicava Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre. "Fer una transacció a través de Reempresa és un win-win, tothom hi surt guanyant", deia Sabatés, qui afegia que a l'entitat "ja col·laborem amb assessors immobiliaris per tenir un control dels locals buits, però ens faltava l'acompanyament de Reempresa per gestionar els relleus d'una manera més professional".

Abad, per la seva banda, valorava la qualitat de "capital" de Granollers i apuntava que l'acord farà que "es doni un millor servei perquè el comerç i les petites empreses continuïn dinàmiques i la gent vegi que hi ha oportunitats de negoci en empreses que ja existeixen". En aquest sentit, Abad xifrava en un 87% la taxa de supervivència de les noves empreses, i assegurava que en cinc anys ja han estat més de 2.000 els negocis cedits a Catalunya mitjançant aquest programa.

"A Granollers s'han consolidat unes 30 transaccions, s'han atès més 100 cedents i més de 100 persones interessades a reemprendre; s'han mantingut més de 100 llocs de treball directes i s'ha imbuït una inversió d'uns dos milions d'euros", deia Abad. Les dues entitats recordaven que es tracta d'un servei sense cost per als participants i que sovint és una porta d'entrada a ampliar un negoci.

 

Edicions locals