La Mitja i Àgora ajudaran l'Hospital a implantar un nou tractament per a la diabetis

Presenten la campanya 'Els 21 seran mitja vida' per recaptar diners per a bombes d'insulina

Societat

La Mitja i Àgora ajudaran l'Hospital a implantar un nou tractament per a la diabetis
La Mitja i Àgora ajudaran l'Hospital a implantar un nou tractament per a la diabetis

Nil Artiaga

L'Associació Esportiva La Mitja -que organitza la Mitja Marató de Granollers-les Franqueses-laGarriga– conjuntament amb l'empresa Àgora emprendran la campanya solidària Els 21 seran mitja vida en suport a un nou programa de l'Hospital General de Granollers. Aquesta iniciativa consisteix a patrocinar i donar suport a un projecte de l'Hospital centrat en el tractament de la Diabetis Mellitus tipus I, una malaltia crònica que impedeix la producció d’insulina suficient per evitar l'acumulació excessiva de glucosa a la sang.

Aquest projecte, que es tirarà endavant el 2019, té com a objectius principals "aconseguir l'acreditació d'un programa estructurat en el funcionament amb bombes d'insulina", tal com indicava l'adjunta a direcció de l'Hospital, Eva Martín. És a dir, des de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició (UDEN), es pretén incrementar el nombre de tractaments amb bombes d'insulina per a les persones amb Diabetis Mellitus tipus I, perquè els pacients "no hagin de marxar a Barcelona per rebre aquest tractament i puguin ser atesos d'una manera més accessible i en un entorn més proper", va subratllar el director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Rafael Lledó.

El cap de secció de la UDEN, Ignasi Castells, va afegir que amb aquest projecte es vol "que l'hospital aconsegueixi el reconeixement d'excel·lència, amb un programa de serveis de qualitat". Va explicar que, avui dia, es realitzen tractaments amb bombes d'insulina a l'Hospital de Granollers, però de forma esporàdica (un 3% dels pacients amb diabetis el reben); i que, per això, "es vol tirar endavant una formació de metges molt més optimitzada per augmentar el nombre d'aquests tractaments i arribar a molta més gent". Castells va assenyalar que portar una bomba d'insulina comporta molts més avantatges respecte a no portar-ne: per exemple, facilita l'embaràs a les dones amb la malaltia i permet portar una vida més lliure. I, en aquest sentit, va concloure que amb aquest projecte "hi guanya Granollers i la comarca".

Per últim, el director executiu comercial de l'empresa Àgora, Sergi López, va afirmar que estan encantats de sumar-se als projectes "que beneficien a la gent de la ciutat". I el conseller de l'Associació Esportiva La Mitja, Joan Villuendas, va afegir que des de la Mitja Marató és molt important sumar-se a la campanya "perquè molts corredors tenen Diabetis i necessiten medicines per córrer"; però que s'hauria de buscar més patrocinis per arribar a la quantitat de 20.000 euros, que és "la que necessita el projecte per a tirar endavant".

Edicions locals