Lluquet i Rovelló, en realitat virtual

Els Pastorets de Granollers es modernitzen i estrenen direcció, amb Daniela De Vecci, i dramatúrgia d'Albert Pijuan

Cultura

Enguany, Els Pastorets de Granollers estrenen nova directora, Daniela De Vecci, i la dramatúrgia d'Albert Pijuan. Aixó, la història clàssica de Folch i Torres passa pel sedàs de la modernització i s'inicia en temps presents, a una casa d'una família que viatja en el temps a través del videojoc. Els infants entren en el món dels Pastorets gràcies a la realitat virtual i és així com es troben el Lluquet i el Rovelló.

"Hem volgut renovar l'espectacle amb una dramatúrgia nova encarregada a Pijuan, que ha fet una proposta fresca i arriscada", explica Imma Ortega, presidenta d'Amics dels Pastorets.

Aquesta, però, no és l'única novetat del muntatge –que es podrà veure dimecres de Sant Esteve (19 h), així com el dissabte 29 i el diumenge 30 a la mateixa hora–. Els Pastorets granollerins presentaran la dona en un paper més protagonista a la història, així com prendrà més importància la música com a fil conductor. De Vecci explica que el muntatge "recupera l'estructura original –amb un pròleg i epíleg–, però amb una renovació de diàlegs i una nova manera de mirar els personatges".

A l'escenari hi pujaran una vuitantena d'actors, a més de 20 persones de la batukada i una desena de dansaires de Passaltpas, que torna a ser l'entitat que col·labora en el muntatge.

Les activitats d'Amics dels Pastorets, que començaven a inicis de desembre a l'Adoberia, es clouran el 3 i 4 de gener al campament reial de Roca Umbert, amb quatre instal·lacions de teatre de carrer, amb converses entre els actors que han participat en aquest projecte nadalenc.

Edicions locals