Antonio Rama, entrenador del Fraikin: "Malgrat l'eliminació, aquest 2018 ha estat extraordinari"

El tècnic granollerí ha considerat que els errors en atac a la segona part i el gran nombre de jugadors lesionats i tocats han estat les claus de la derrota

Esports

Antonio Rama, el tècnic del Fraikin.
Antonio Rama, el tècnic del Fraikin. | Xavier Solanas

GranollersSergi Escudero

El Fraikin finalitza el 2018 amb l'eliminació d'avui en les semifinals de la Copa Asobal a mans del Bidasoa. Però això no emborrona uns 365 dies de notable alt dels granollerins, malgrat que arribar a la final hagués estat la cirereta del pastís d'enguany. Tercer lloc a l'Asobal 2017-2018 -amb una històrica victòria al Palau Blaugrana inclosa-, quartfinalista a l'EHF 2017-2018, quart al final de la primera volta de l'Asobal 2018-2019 i classificats per a la fase de grups de l'EHF 2018-2019. 

Els granollerins avui no han estat gens fins, com ho demostra el parcial de 9 a 0 a favor del Bidasoa que, en el segon temps, ha passat de perdre per 17 a 19 a sentenciar el partit amb el 26 a 19. "En la primera part hem aconseguit fer el partit plantejat tenint en compte les baixes i els jugadors tocats que tenim. Però, en la segona, ells s'han tancat per bloquejar el nostre pivot i això ens ha complicat la vida", ha explicat Antonio Rama, el tècnic granollerí, en finalitzar el partit. 

"He d'agraïr el sacrifici dels jugadors que estan lesionats, tocats i medicats. En la segona part, n'he fet entrar dos com l'Antonio García Robledo i el César de Almeida amb l'objectiu que fossin un revulsiu.  Ha estat arriscat fer-los entrar, i més quan estàvem en plena dinàmica negativa en aquell moment. Ho hem provat i no ha sortit bé", ha afegit. Per la seva banda, Adrià Figueras ha dit que "en la primera part el Bidasoa ha anat a buscar els nostres jugadors exteriors i, això, ha permès que hi haguessin més espais en la zona interior que hem pogut aprofitar nosaltres per fer gols. En la segona, en canvi, hem estat més plans i hem fallat molts tirs exteriors".

Però el rostre de Rama a la zona mixta no era ni molt menys el d'algú emprenyat. És conscient que no se li pot recriminar gairebé res a un grup de jugadors que està portant al Fraikin a cotes més altes de les que li pertocarien. "Aquest 2018 ha estat extraordinari. Vam fer una gran segona volta a l'Asobal en el primer tram de l'any i l'acabem amb una millor posició a la lliga que el curs passat al final de la primera volta, molt aprop del segon lloc i classificats per la fase de grups de l'EHF".

 

 

Edicions locals