Maynou (ERC): "Volem una ciutat viva, dinàmica i vibrant"

La candidata d'ERC a l'alcaldia de Granollers es presenta a la Sala Tarafa amb Chakir El Homrani i Roger Torrent

Política

Núria Maynou va presentar la candidatura a la Sala Tarafa
Núria Maynou va presentar la candidatura a la Sala Tarafa

Dinamisme, cohesió i república per superar l’estancament, la segregació i la repressió. Aquesta va ser la idea que va destacar la candidata d’ERC a l’alcaldia de Granollers, Núria Maynou, en l’acte de presentació de la candidatura, dilluns, a la Sala Tarafa.

L’acte va comptar amb les intervencions del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i del president del Parlament, Roger Torrent, i va ser presentat per Gisela Comas, presidenta de l'Associació de Comerciants de Sota el Camí Ral, qui va dir de Maynou que és “tranquil·la, organitzada, treballadora, implicada i profundament coherent”.

Maynou va presentar-se com a veïna i gran coneixedora de la ciutat –“m’estimo Granollers, sé com és i com vull que sigui”– i marcava tres eixos –dinamisme, cohesió i república– per "passar d’una ciutat estancada i buida d’idees a una ciutat viva, vibrant, amb perspectiva de gènere i amb visió a mitjà i llarg termini".

Entre d’altres, proposava la creació d'una marca Granollers perquè la ciutat esdevingui “pol d’atracció a tot Catalunya”, revitalitzar els barris amb espais centrals, combatre la segregació escolar amb projectes educatius singulars, més oferta de places de 0 a 3 anys i transformar cicatrius com la via del tren o la ronda Sud, “que generen segregació entre barris”.

També crear un parc públic d'habitatge de lloguer, impulsar la creació de cooperatives, reformar el parc Torras Villà per unir el centre amb la Font Verda, obrir el riu Congost, crear una xarxa ciclable a tota la ciutat, reforçar el transport públic i reduir l'ús del cotxe a la ciutat.

Maynou també recordava els presos i exiliats polítics i es comprometia a la unitat estratègica de tot l'independentisme per construir república des dels municipis. “Ara més que mai cal posicionar-se clarament contra les injustícies de l'Estat i defensar la diversitat, el feminisme, la llibertat d’expressió i la democràcia”.

Suport de la plana major d'ERC

Chakir El Homrani, company de Maynou al grup municipal fins fa pocs mesos, assegurava que Granollers "necessita urgentment un canvi per passar del blanc i negre als colors", i destacava de Maynou la seva capacitat de treball, les ganes d'escoltar i enraonar, el compromís amb la república catalana i el gran coneixement de la ciutat. “La Núria no entén aquesta ciutat sense estimar-la i sense una perspectiva progressista; sap escoltar activament i enraonar, és propera i afable, i és d’aquell tipus d’esquerra que fa feina abans de gesticular”.

El Homrani també defensava l’objectiu de la república “com a instrument per assegurar la igualtat d’oportunitats”, i en clau granollerina remarcava que el seu departament fa tot el que cal per garantir la posada en marxa d'una residència de gent gran al centre. “Cal que l’Ajuntament també faci la seva feina”, indicava.

Marta Rovira, secretària general d’ERC, també va intervenir en l’acte mitjançat un vídeo enregistrat a Ginebra, en què va donar suport a Maynou i va carregar contra un Estat que “reprimeix en l’àmbit democràtic, dels drets civils i polítics, i també en l'independentista, on es criminalitzen les idees malgrat que actuem de manera pacífica i democràtica”, advertia.

Finalment, el president del Parlament, Roger Torrent, alertava del risc que l’independentisme es tanqui "en una bombolla" i es replegui en si mateix. “Cal empatia, saber com pensa l’altre i obrir-se per mirar de convèncer el màxim de gent, aquesta és l’única manera de sumar”.

I destacava la importància que les forces republicanes tinguin bons resultats en les municipals del maig. “Han de ser un nou octubre; no tan èpic com l’1-O, però caldrà tenyir els municipis de republicanisme si volem instruments per canviar les ciutats i el país”, deia.

Edicions locals