Primàries Granollers tira endavant el procés per presentar candidatura a les municipals

Actualment 554 veïns de la ciutat estan registrats com a electors

Política

L'assemblea de diumenge va aplegar unes 70 persones a la Casa de Cultura Sant Francesc
L'assemblea de diumenge va aplegar unes 70 persones a la Casa de Cultura Sant Francesc

El projecte de primàries per bastir una candidatura municipal a Granollers “totalment conformada per la participació ciutadana i compromesa amb l’1 d’octubre” tirarà endavant a la ciutat malgrat no tenir el suport dels partits polítics i malgrat que “les converses amb els partits continuen obertes”.

Així es va decidir gairebé per unanimitat en l’assemblea celebrada diumenge a la Casa de Cultura Sant Francesc, a la qual van assistir una setantena de persones.

Durant la sessió es va aprovar el reglament de funcionament del procés de primàries i el comitè electoral, que estarà presidit per Rafael López i que serà l’encarregat de vetllar pel bon funcionament del procediment, grups de treball, electors, candidatures, programa, campanya i debats.

Manel Gener, portaveu de Primàries Granollers i president de l’ANC a la ciutat, admet que el procés iniciat és “arriscat” i explica que “si els independentistes no anem més junts és perquè els partits no ho volen”. Des de Primàries Granollers també assenyalen que un dels objectius és “recollir el màxim de vot abstencionista en un moment excepcional”, i que el tret distintiu del projecte és la manera de fer “participativa”, amb llistes totalment obertes.

Fins aquest moment 554 veïns de la ciutat s’han registrat com a electors per formar part del procés i per participar en l’elaboració del programa electoral, un registre que es mantindrà obert fins al 2 de febrer, quan s’hauran presentat els candidats per formar part de la llista i es votaran en assemblea.

Fins pocs dies abans no es coneixeran els noms de les persones que presenten candidatura, “perquè en aquests casos la gent s’anima a l’últim moment”, diu Gener, i de moment només Andreu Ballús ha fet pública la intenció de postular-se per encapçalar la llista.

 

Edicions locals