Granollers 'fa un Lledoners' en suport als presos en vaga de fam

Òmnium i l'ANC convoquen l'acte 'Fem un Lledoners a Granollers' amb jordi Pessarrodona

Política

Els participants van beure un got d'aigua en suport als presos en vaga de fam
Els participants van beure un got d'aigua en suport als presos en vaga de fam

"Els quatre polítics en vaga de fam –Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joquim Forn– són persones honestes a qui l'Estat vulnera clarament els seus drets", assegurava Jordi Pessarrodona en l'acte Fem un Lledoners a Granollers, una iniciativa de suport als presos i exiliats polítics –especialment als quatre en vaga de fam– organitzada per Òmnium i l'ANC dimarts a Granollers.

Pessarrodona, pallasso de professió i regidor de Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) està encausat per un "delicte d'odi" per haver-se col·locat un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil durant els escorcolls a la seu de Governació de la Generalitat el 20 de setembre.

"Persones com Sànchez i Cuixart són a la presó acusats per un informe fals de la Guàrdia Civil, una gran injustícia que hem de denunciar sortint tots al carrer el 21-D, amb la cara descoberta i en peu de pau", deia Pessarrodona.

En l'acte van participar-hi els grallers dels Xics de Granollers i també hi va haver les actuacions de corals participades, mentre que els assistents van poder beure un got d'aigua en solidaritat amb els presos en vaga de fam.

 

Contra la vulneració de drets

D'altra banda, el ple de dimarts va aprovar una moció de denúncia al bloqueig jurídic del tribunal Constitucional i de suport als presos en vaga de fam.

L'abstenció del PSC va permetre que l'acord prosperés, amb els vots a favor del PDeCAT-DC i ERC –que presentaven la proposta– i la CUP, i el vot contrari de Cs i PP.

Així, l'Ajuntament denuncia la vulneració dels drets civils i polítics dels empresonats pel referèndum de l'1-0. La CUP interpel·lava el PSC davant l'abstenció i li recriminava una "neutralitat, que implica posicionar-se a favor de l’opressor".

 

 

Edicions locals