La xarxa LismiVO rep la Placa al Treball President Macià

Una trentena d'agents socioeconòmics formen part de la plataforma

Economia

Una delegació del Consell Comarcal va recollir el premi de mans del president Quim Torra
Una delegació del Consell Comarcal va recollir el premi de mans del president Quim Torra

La Xarxa LismiVO va rebre dimarts, al Palau de la Generalitat, de mans del president Quim Torra i del conseller Chakir El Homrani la Placa al Treball President Macià, un reconeixement del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en la categoria de Responsabilitat Social Empresarial.

Actualment la Taula Territorial-Xarxa LismiVO està formada per la Diputació de Barcelona i tots els agents de la comarca implicats en la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Són set entitats –Apindep Ronçana, Apadis, Castell de Sant Foix, Centre Sírius, Centre de Formació Mordered, Escola Pia de Granollers, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)–; vuit centres especials de treball –Baix Montseny, RAL, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès i TEB Verd–, i tres organismes de serveis –Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers, OTL de Mollet del Vallès; Servei Pre-laboral (INTRESS)–.

També hi ha tres oficines de treball de la Generalitat –Granollers, Granollers perifèria i Mollet del Vallès–; quatre serveis locals d’ocupació –Cardedeu, Granollers, les Franqueses del Vallès i Santa Maria de Palautordera–; dos sindicats –UGT i CCOO–; i una associació empresarial –Fundació Pimec–.

Des del Consell Comarcal han valorat la concessió de la Placa al Treball President Macià a la plataforma per la seva tasca en la responsabilitat social i han destacat que "es tracta d'un cas únic i el primer al territori català que impulsar la inserció laboral de les persones amb capacitats diferents de la comarca".

Trajectòria

La Xarxa LismiVO va néixer el 2008 fruit del treball previ de la comissió per la inserció laboral de persones amb discapacitat, creada el 2004. El Consell Comarcal i el Pacte Territorial per l’Ocupació del Vallès Oriental van apostar aleshores per potenciar la integració laboral dels col·lectius en risc d’exclusió social i de les persones amb discapacitat.

El 2010 es va constituir la Taula Territorial-Xarxa LismiVO on, a més de les entitats especialitzades, es van incorporar els sindicats, les oficines de treball de la Generalitat, els serveis locals d’ocupació i les associacions d’empresaris. El 2016 es van crear els Premis LismiVO, uns guardons anuals que premien les empreses de la comarca que generen llocs de treball per a persones amb capacitats diverses.

Edicions locals