Can Muntanyola, centre de serveis a les empreses, planteja l'ampliació

La UVic-UCC vol consolidar aquest espai com el seu campus universitari a Granollers

Societat, Economia

El 2012 va quedar pendent de desenvolupar l'última fase
El 2012 va quedar pendent de desenvolupar l'última fase

El centre de serveis a les empreses de Can Muntanyola, situat al polígon Palou Nord, podria gairebé doblar la seva superfície els pròxims mesos –dels 3.200 metres quadrats actuals als prop de 6.000– si tira endavant la construcció d’un nou edifici a tocar de l’actual i que serviria d’aulari per a les activitats formatives que es duen a terme actualment al centre, així com per a altres que es poguessin programar en el futur.

De fet, el projecte bàsic de l’obra ja existeix des que es va posar en marxa el centre de serveis per a les empreses l’any 2012, però fins ara havia quedat pendent de desenvolupar la darrera fase.

Ara, coincidint amb l’ús intensiu que la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) fa de la instal·lació, Ajuntament i universitat han plantejat la necessitat d’ampliar l’edifici per donar-li més capacitat i d'acordar un model de gestió que s’adapti als usos que se li donen actualment.   

La UVic imparteix a Can Muntanyola des de l’any passat el grau d’Enginyeria de l’Automoció, que compta amb uns 120 alumnes, i al Centre Tecnològic i Universitari (CTUG) de Roca Umbert també hi imparteix el cicle formatiu de grau superior de Màrqueting i Publicitat, un màster en Administració i Direcció d’Empreses i altres cursos de formació contínua.

Tant l’Ajuntament com la universitat s’han proposat consolidar Can Muntanyola com un espai de relació entre les empreses i la formació professional i com a seu del campus universitari de la UVic a Granollers, i per això cofinançaran conjuntament el projecte amb l’aportació d’altres administracions i, si és possible, amb finançament del fons Feder.

Pel que fa al calendari, l’objectiu és aconseguir el finançament necessari els pròxims mesos per iniciar les obres a finals de 2019 i posar en marxa la instal·lació a l’inici del curs 2020-2021.

 

Edicions locals