Multa de 700 euros per abandonar mobles a un carrer de Can Gili

La Policia Local va enxampar el veí de Cerdanyola descarregant els trastos d'una furgoneta

Societat

L'abocament de mobles per al qual s'ha sancionat el conductor de la furgoneta
L'abocament de mobles per al qual s'ha sancionat el conductor de la furgoneta | Ajuntament de Granollers

La Policia Local de Granollers ha sancionat un conductor de Cerdanyola del Vallès per abandonar mobles a la vorera del carrer Mas Estaper, al barri de Can Gili. Els fets van passar dimecres dia 19 quan un veí del barri va avisar la Policia Local al presenciar que el conductor d'una furgoneta deixava els mobles.

La Policia Local va aturar el conductor i li va demanar que els tornés a carregar per portar-los a la deixalleria. Com que s'hi va negar, se l'ha sancionat amb una multa de fins a 700 euros, tal com preveu l'Ordenança d'Espais d'Ús Públic i Civisme.

Horaris per a la recollida d'escombraries aquestes festes

L'Ajuntament demana als veïns i veïnes de la ciutat que els dies 24 de desembre (vigília de Nadal) i 31 de desembre (vigília de Cap d'Any) dipositin les escombraries abans de les 14 h. Amb aquesta col·laboració es vol evitar que les escombraries quedin acumulades dins del contenidors diverses hores.

D'altra banda els dies festius 25, 26 de desembre i 1 de gener no es col·locaran les plataformes en l'àmbit de l'illa de vianants. Per aquest motiu el veïnat que les feien servir hauran de dipositar les escombraries i la recollida selectiva en els contenidors més propers.

La campanya 'Si recicles, (re)generes'

D'altra banda, pel que fa al paper i cartró, que s'incrementa en aquestes dates un 25%, es demana que, com sempre, es dipositi plegat dins dels contenidors. També es recomana que el vidre, que per aquestes dates augmenta un 17%, i els envasos es vagin dipositant progressivament als contenidors respectius, tenint en compte que són dies en què es generen molts residus.

Paral·lelament, dins de la campanya Si recicles, (re)generes, l'Ajuntament difondrà aquest Nadal un espot específic insistint en la necessitat de reciclar l'orgànica que durant aquestes festes s'incrementa al voltant d'un 5%.

A més, segons fonts del Consorci de Residus del Vallès Oriental, cada habitant de Granollers genera per aquestes festes, gairebé 29 quilos d'escombraries, sumant totes les fraccions (orgànica, paper, envasos, vidre i resta), el que suposa comparativament respecte qualsevol altre mes de l'any un augment global de 2 quilos per habitant. Per aquest motiu l'Ajuntament de Granollers ha reforçat la recollida, tant de selectiva com de resta, durant les festes.

Edicions locals