El premi d'escultura Manel Batlle amplia la dotació a 3.500 euros

La convocatòria es va presentar divendres a la sala Sant Francesc i el veredicte es farà públic el 18 de setembre de 2019

Cultura

El premi d'escultura Manel Batlle amplia la dotació a 3.500 euros
El premi d'escultura Manel Batlle amplia la dotació a 3.500 euros

El premi d'escultura Manel Batlle ha ampliat la dotació econòmica del guardó, que serà de 3.500 euros, mentre que a la darrera edició –en que també s'havia augmentat el premi econòmic– era de 3.000. La sala Sant Francesc va acollir divendres la convocatòria d'aquest premi d'escultura que porta el nom de l'artista granollerí que va morir el 2012.

La presidenta de l'entitat que convoca el premi, Amics de la Ciutat de Granollers, Carme Batlle, va explicar les característiques del guardó escultòric. També hi van assistir els patrocinadors del premi, entre els quals, la vídua de Manel Batlle, Nuri Verdaguer.

La temàtica i la tècnica de l’obra són lliures i les dimensions no poden passar els 50 centímetres d’amplada i els 150 d’alçada. Per concursar cal enviar la imatge de l’obra a amicsciutatgranollers@gmail.com acompanyada de la memòria tècnica de la peça i de les dades de l’autor.

El període de presentació de les obres començarà el 2 de setembre i acabarà el 15 de novembre. Després de la selecció prèvia es comunicarà als autors l'acceptació de les seves obres, que hauran d'enviar del 9 al 13 de novembre. 

Enguany el jurat estarà format pels escultors Ramon Aumedes i Ferran Capdevila, l’artista plàstic Lluís Estopiñan, el president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Fèlix Benz; l'arquitecte i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, Josep M. Botey; l'adjunta direcció d'art i cap de comunicació de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro, i Glòria Fusté en representació del Museu de Granollers. 

El veredicte del jurat serà anunciat el 18 de desembre de 2019, a la sala d’exposicions de l’Espai d'Arts de Roca Umbert, on s’hi exhibiran les obres seleccionades fins al 12 de gener de 2020.
 

Edicions locals