La plaça del Cony tindrà carrils elevats per a patinets elèctrics

El govern municipal reconeix que té tantes propostes per al futur de la plaça que "se'ns ha anat de les mans"

Societat

La plaça del Cony tindrà carrils elevats per a patinets elèctrics
La plaça del Cony tindrà carrils elevats per a patinets elèctrics

La plaça Barangé, coneguda com a plaça del Cony perquè la saviesa popular la troba feta amb una altra part del cos –sota l'esquena–, tindrà carrils elevats per a la circulació de bicicletes i, sobretot patinets elèctrics. Així l'Ajuntament cerca respostes a la proliferació d'aquest vehicle, que es preveu que passat Reis es converteixi en una plaga més preocupant que la dels rosegadors i les vespes asiàtiques.

"Nos hemos venido arriba", reconeixien fonts municipals després de presentar les desenes de propostes per al futur de la plaça –algunes de les quals ja es van presentar fa quatre anys, però que ara s'han repescat i s'han il·lustrat amb bonics dibuixos del presumpte futur de la Barangé–.

Fa un mes, arran d'una modificació urbanística, el govern local feia pública la voluntat de construir-hi la biblioteca central de la ciutat i una gran zona enjardinada, per poder passar pàgina a una de les places menys transitades i útils de la ciutat.

Ara, arran de l'aprovació del Pla de Mobilitat, el consistori vol utilitzar la plaça com un banc de proves per instal·lar una mena de carrils elevats per a vehicles de dues rodes, pioners a tot el país. Aquestes passeres elevades permetrien la connexió de la plaça amb el parc Torras Villà, tot actuant com a corredor biològic entre dues zones verdes. "I, total, si acaba sent un nyap permetrà mantenir el malnom de la plaça anys i panys", apunta un tècnic municipal que no ha volgut fer pública la seva identitat.

 

Edicions locals