Dani Mateo, Home dels Nassos 2018 pel gag en què es va mocar amb la bandera espanyola

El lliurament del guardó, recollit pels pares de l'humorista granollerí, es va convertir en un acte per la llibertat d'expressió

Societat

L'enterrament de la llibertat d'expressió, al lliurament del premi Homes dels Nassos 2018
L'enterrament de la llibertat d'expressió, al lliurament del premi Homes dels Nassos 2018 | Home dels Nassos

L'humorista i presentador granollerí Dani Mateo va ser proclamat diumenge Home dels Nassos 2018, després de dues setmanes de votacions populars en aquest guardó satíric que convoca la colla de Blaus de Granollers –qui, de fet, va portar Mateo com a pregoner de la festa major passada–. El còmic va ser nominat pel gag en què es mocava amb la bandera espanyola, i que l'ha dut a judici acusat de delicte d'ofensa i ultratge a la bandera.

El lliurament de guardons es va fer diumenge a la sala l’Aplegador de Roca Umbert, on van participar els pares del guanyador, Josep Maria Mateo i Maria Patau, que van recollir el premi en nom de Dani Mateo. En declaracions a VOTV, els pares del còmic van explicar com “s'ha intentat que perdés la feina, que la gent no anés als seus monòlegs i ha hagut d’actuar amb un cotxe de policia a la porta. Tal com diu ell, aviam qui fa riure en aquestes condicions! Però, a la vegada, ha rebut molt suport i això ens ha reconfortat. No podem cedir a les amenaces que no volen que ens expressem lliurement”, han destacat.

Així, doncs, el lliurament de l'Home dels Nassos 2018 es va convertir en un acte en defensa de les llibertats, en format de missa còmica i pregària al Sant Blau per l'enterrament de la llibertat d'expressió.

El premi Home dels Nassos reconeix persones o grups que "han tingut els sants nassos de fer-la o dir-la ben grossa, per bé o per mal durant l’any". Enguany els nominats, a banda de Dani Mateo, eren l’Ateneu Popular La Malgirbada, la Plataforma per la Integració de la Ronda Sud, els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Granollers, el Projecte d’urbanització de Roca Umbert, el grup municipal de Ciutadans Granollers, Pep Blanchart i el cinema Edison.

Premi honorífic per a Biscarri

D'altra banda, també es va lliurar un premi honorífic per Joan Josep Biscarri, el primer rajoler i posterior bailo a la festa major de Blancs i Blaus de la colla blava, que li ha volgut reconèixer la seva trajectòria dins la colla.

Edicions locals