Veus cantarà la BSO d''El Senyor dels Anells' a l'Auditori de Barcelona

El cor infantil granollerí actuarà amb l'OBC i el Cor Jove de l'Orfeó Català

Cultura

Veus, cor infantil d'Amics de la Unió, actuarà el proper cap de setmana a L'Auditori de Barcelona, juntament amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Cor Jove de l'Orfeó Català, dirigit per Esteve Nabona. Les formacions interpretaran la banda sonora original de la pel·lícula El retorn del rei, la tercera de la nissaga d'El Senyor dels Anells.

La projecció del film es farà en versió original amb subtítols en català. El retorn del rei va rebre 11 Oscars, de manera que va igualar el rècord de Ben-Hur i Titanic, i entre els guardons hi havia el de la millor banda sonora i millor cançó, a càrrec de Howard Shore. Segons la crítica, mai una música en el cinema s'havia apropat tant a l'òpera, al poema simfònic i a l'èpica –al pur estil wagnerià-.

L'espectacle –per al qual només resten entrades amb visibilitat reduïda– es podrà veure divendres (20 h), dissabte (19 h) i diumenge (11 h) a L'Auditori.

A l'octubre Veus també va acompanyar l'OBC a La Missa de Leonard Bernstein a L'Auditori, en un espectacle estrenat dos anys abans però repescat amb motiu del centenari del naixement de l'autor. Al desembre Veus  tornava a L'Auditori amb el Concert de Nadal amb la Banda Municipal de Barcelona, i a l'abril hi serà de nou amb la Passió segons sant Mateu amb Jordi Savall.

Edicions locals