Rei Melcior: "Cada cop que compartiu, agraïu o estimeu, neix una nova estrella"

Els Reis d'Orient van recordar a la Porxada que hi ha "regals més importants que no es troben als grans magatzems" durant l'acte de la cavalcada que va estar protagonitzat pel Consell d'Infants

Cultura, Societat

El rei blanc es va dirigir a les famílies que es van aplegar a la Porxada
El rei blanc es va dirigir a les famílies que es van aplegar a la Porxada | Jordi Ganduxé

Nil Artiaga

Des de Roca Umbert fins a la plaça de la Constitució, passant pel centre de Granollers, la cavalcada reial va exhibir dissabte les seves carrosses acompanyades de fanalets que il·luminaven el camí a ses majestats. La d'en Melcior estava guarnida amb el que representava ser un petit temple grec amb columnes jòniques; la d'en Gaspar, amb una cabana de la Polinèsia, i la d'en Baltasar, amb una petita caseta de fusta. A més, la cavalcada va lluir remolcs plens de regals i escultures en forma d'animals com girafes i elefants, acompanyats de patges amb bicicletes carregades de regals. 

A la plaça de la Constitució els tres Reis van pujar a vehicles tot terreny. Mentrestant, a la Porxada tot estava a punt. Un escenari amb tres trons esperava l'arribada dels Reis d'Orient. El grup de música Cordes del Sud animava l'ambient amb un violoncel, un violí i una guitarra. I molts infants feien cua per entregar les últimes cartes a ses majestats.

A les 8 en punt el patge Gregori, que va fer de moderador durant l'acte, obria pas als tres Reis que entraven a la plaça des del carrer Santa Anna amb els tot terrenys descapotables. Tot seguit, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va acompanyar ses majestats a l'ajuntament, mentre els  patges tiraven els últims caramels que quedaven als seus sacs.

Després, els nens del Consell d'Infants van pujar a l'escenari acompanyats del patge Gregori. I, entre tots els infants presents, van recitar, en primer lloc, diversos textos en què plantejaven aspectes de la ciutat que creuen que s'haurien de millorar. Per exemple, van proposar que Granollers tingui més espais verds i que els semàfors per a vianants durin més estona en verd, entre d'altres. A més, també van voler destacar les "millores interessants" que s'han fet últimament a la ciutat; com el fet que s'hi hagin construït "molts espais públics" per als infants i la "bona quantitat" de centres cívics que hi ha.

Un cop acabada la intervenció del Consell d'Infants, va arribar el moment en què Mayoral va fer l'entrega de la "clau màgica" als Reis d'Orient perquè poguessin obrir "totes les portes i totes les finestres de totes les cases de Granollers" per a poder deixar els regals a tots els infants de la ciutat. I, tot seguit, va cedir la paraula a Melcior, que va recordar que hi són "per fer realitat els somnis sempre que sigui possible" i que "també s'han de regalar coses que no es troben als grans magatzems, com somriures o picades d'ullet". El rei blanc va subratllar la importància d'estimar la família: "Cada cop que compartiu, agraïu o estimeu, neix una nova estrella".

Finalment, els tres reis van seure al seu tron corresponent i els infants que feien cua van poder fer entrega de les seves cartes a ses majestats.
 

Edicions locals