La biblioteca Roca Umbert obre inscripcions per a la formació digital

Els cursos i píndoles permeten adquirir habilitats bàsiques amb l'ordinador i els dispositius mòbils

Societat

La biblioteca Roca Umbert obrirà dimarts a la tarda les inscripcions als cursos i tallers que tenen l'objectiu de millorar les competències digitals, tant d'adults com d'infants i adolescents. Així, hi ha tant propostes d'iniciació com de millor aprofitament d'aplicacions i aparells.

Roca Umbert ofereix dos labs digitals gratuïts adreçats a menors de 16 anys per fomentar la creativitat, innovació i treball en equip. Aixi, al febrer s'hi impartirà Aprenem a programar a través de contes i, al març, Crea el teu món virtual amb CoSpaces.

Pel que fa als adults, l'oferta és molt més àmplia i comença amb cursos i píndoles per adquirir coneixements i habilitats bàsiques en l'ús de l'ordinador i els dispositius mòbils. Els interessats es poden inscriure a les píndoles gratuïtes Llibres digitals i eBiblio, Google Fotos, M'he quedat sense espai al mòbil, què faig?, M'han creat un compte de Facebook però no el sé fer servir, i Manteniment de l'ordinador portàtil; i a cursos com Endreça els teus arxius i carpetes. De l'ordinador al núvol, Troba i fes servir recursos multimèdia, i Descobreix les eines d'Outlook.

També s'han programat Labs digitals per a adults, amb sessions pràctiques sobre les apps de salut, el bon ús de WhatsApp, la iniciació a la fotografia amb mòbils, i la iniciació a la realitat augmentada. Finalment, al febrer es farà un taller especialment adreçat a persones majors de 55 anys per aprendre el funcionament de WhatsApp i altres aplicacions del mòbil.


A més, la biblioteca Roca Umbert també és centre d'acreditacions ACTIC (competències en tecnologies de la informació i la comunicació), i fa proves setmanalment i cursos específics per preparar-ne la prova de nivell mitjà, per a persones a l'atur. La formació digital es complementa amb el servei gratuït Aula Oberta, on cadascú pot millorar al seu ritme les habilitats informàtiques i resoldre dubtes puntuals amb l'ajuda d'un formador.

Edicions locals