Principi d'acord entre Talher i els treballadors de la neteja viària que pot aturar la vaga

Després d'aprovar la proposta per unanimitat en assemblea, el comitè d'empresa ha endarrerit l'aturada a divendres per donar temps a l'Ajuntament perquè ratifiqui l'acord

Societat

La direcció de Talher, que des de 2017 s'encarrega del servei de recollida d'escombraries i neteja viària a Granollers, i el comitè d'empresa han arribat a un principi d'acord sobre les condicions del conveni laboral, dimarts al vespre en la mediació al Departament de Treball. Aquest matí de dimecres l'assemblea de treballadors l'ha ratificat per unanimitat, però s'està a l'espera que l'Ajuntament –adjudicatari del servei– ratifiqui també les condicions acordades entre empresa i empleats.

Així, doncs, de moment, el comitè d'empresa ha endarrerit la vaga –que havia de començar a les 6 h de dijous– un dia, de manera que atorga temps al consistori perquè pugui ratificar per escrit l'acord laboral –després d'una reunió convocada d'urgència per a dijous al matí–. Un cop s'hagi produït aquesta signatura, els treballadors desconvocaran la vaga, ara prevista per a les 6 h de divendres.

De fet, tot fa pensar que la vaga no s'acabarà produint i, de fet, la Generalitat encara no ha decretat serveis mínims. "Dimarts al Departament vam considerar que el principi d'acord es ratificaria tant a l'assemblea de treballadors com a l'Ajuntament, per la qual cosa no vam pensar en demanar els serveis mínims", detalla Antonio Tejeo, president del comitè d'empresa.

L'acord entre direcció i plantilla manté el conveni laboral amb les condicions actuals i hi afegeix quatre punts. A petició de Talher, s'estableixen els increments salarials durant els propers tres anys, a banda de quin sigui l'increment de l'IPC anual. Així, aquest 2019, els sous s'incrementarien un 2,5%; el 2020, un 2%, i els 2021, un 3%. Tejeo recorda que els empleats de la neteja viària tenen el sou congelat des de 2012, "perquè vam entendre la situació de crisi", però ara cal revisar-ho.

A petició del comitè d'empresa, Talher accepta mantenir els drets i plus dels treballadors, així com limita la mobilitat dels treballadors a altres municipis i explicita les raons que poden motivar un acomiadament. "No es podrà acomiadar, si no és per una causa molt greu. En el sector, és habitual imputar baix rendiment al treballador i, finalment, reconèixer que és un acomiadament improcedent. Ara caldrà que l'empresa hagi obert un expedient previ amb dues incoacions de faltes per poder fer fora un empleat", detalla Tejeo.

Edicions locals