Blanca Bragulat: "Hem de recuperar l'esperit de la unitat per fer allò que sembla impossible"

La dona del diputat empresonat Jordi Turull va participar a l'acte de presentació de la Crida Nacional per la República a Granollers

Política

Blanca Bragulat: "Hem de recuperar l'esperit de la unitat per fer allò que sembla impossible"
Blanca Bragulat: "Hem de recuperar l'esperit de la unitat per fer allò que sembla impossible"

Nil Artiaga

La Sala Tarafa de Granollers es va omplir dimecres al vespre amb motiu de la presentació de la Crida Nacional per la República, l'espai polític independentista impulsat al juliol per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'actual president, Quim Torra, i l'expresident de l'ANC i diputat, Jordi Sànchez. La plataforma té la voluntat d'aglutinació transversal de l'àmbit independentista, amb l'objectiu de construir una estratègia "política i social" de forma conjunta, per assolir "que Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de República".

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la cuinera granollerina Ada Parellada, qui va començar la cerimònia amb una metàfora entre la cuina i el moviment de la Crida: "Hi ha una diversitat d'ingredients que a la cassola adquireixen un sabor propi i potentíssim", deia per explicar que aquest espai polític ha d'agrupar gent de diverses procedències i opinions dins de l'independentisme.

Posteriorment, després d'haver solucionat alguns problemes tècnics de so, es va projectar un vídeo en el qual diverses persones, com la diputada de Junts per Catalunya Gemma Geis i l'economista Germà Bel, explicaven els seus motius per haver-se adherit a la Crida; entre els quals destacaven la necessitat de la "unitat d'acció" i "recuperar l'esperit de l'1-O", ja que, segons creuen, "l'objectiu final de la independència està per sobre de la diversitat d'opinions".

Tot seguit, un dels ponents, el secretari d'Administracions Locals i relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar, va deixar clar que la Crida Nacional "és una organització al servei de l'únic objectiu que és fer la República catalana"; i que aquesta finalitat s'ha d'assolir mitjançant "la suma de tots els sectors independentistes"; és a dir, en definitiva, un moviment basat "en la unitat i la transversalitat".

L'altre ponent, Marcel Padrós, va insistir en què la Crida "té un compromís amb la democràcia, la mobilització no-violenta i el diàleg", tot i que va remarcar que "la unilateralitat és una via que no s'ha de descartar per assolir la independència".

La dona del diputat empresonat Jordi Turull, Blanca Bragulat, va llegir un escrit en què subratllava que "estem vivint en una absoluta anormalitat democràtica" i que, per això, és necessari "recuperar l'esperit de la unitat per fer allò que sembla impossible".

I, per cloure l'acte, es va procedir a la lectura d'una carta de Jordi Sànchez escrita a la presó de Lledoners, en la qual animava a tothom a adherir-se a la Crida i "deixar de banda les rivalitats absurdes que ens fan petits" per "guanyar la independència". I, seguidament, en un vídeo breu, Carles Puigdemont, també encoratjava a unir-se a "un espai polític on hi càpiga tothom".

 

Edicions locals