Desconvocada la vaga d'escombraries

L'Ajuntament assegura que l'increment de costos de la negociació col·lectiva entre Talher i els treballadors no implicarà una despesa municipal, tot i que pagarà 220.000 euros més en tres anys

Societat

El comitè d'empresa de Talher va desconvocar ahir a la nit la vaga de recollida d'escombraries i neteja viària que havia convocat per a primera hora d'aquest matí, com a mesura de pressió en el marc de la negociació col·lectiva del conveni laboral. Els treballadors aturaven la protesta tot just després de rebre la notificació per escrit de l'Ajuntament que ratificava el preacord al qual dimecres havien arribat empresa i empleats.

Després d'unes 8 hores de negociació durant tota la tarda de dijous, l’Ajuntament de Granollers i l’empresa Talher SA han arribat a un acord sobre diferents reclamacions mútues, administratives i judicials.

Segons indica l'Ajuntament en un comunicat, les reclamacions que ha plantejat Tahler SA ascendeixen aproximadament a 303.436,53 euros (IVA exclòs) i el preacord al que ha arribat amb els representants dels treballadors i les treballadores suposa un increment de 326.371,50 euros (IVA exclòs). Per tal de desencallar la situació, d’una banda Talher fa front als increments dels costos de la negociació col·lectiva que suposen 326.371,50 euros (IVA exclòs) i de l’altra banda, l’Ajuntament de Granollers avança la resposta a les reclamacions per un import de 220.682,61 euros, d’una sèrie de conceptes sobrevinguts durant l’execució del servei i que l’empresa Talher en data 27 de setembre del 2018 va presentar demanda judicial contenciós administrativa.

L’Ajuntament de Granollers tramitarà i aprovarà la certificació de regularització pendent del primer any d’execució del contracte (març 2017-febrer 2018) per un import aproximat a favor de l’Ajuntament de Granollers de 72.200 euros (no porta IVA) per tots els conceptes, a excepció de les inversions no realitzades.

L’empresa Talher farà efectiu a l’Ajuntament de Granollers un import de 33.000 euros (no porta IVA), que satisfà el període març 2017-desembre 2018, pel que fa referència al control de qualitat, imatge i comunicació. Amb aquest acord, Talher SA es compromet a fer front als costos ordinaris del contracte, com ho són el personal i la maquinària associada.

Edicions locals