ICV, EUiA i Podem treballen per constituir una candidatura conjunta a Granollers

Dissabte es va constituir el grup motor, amb Araceli Orellana i Luis Navarro com a coordinadors

Política

Araceli Orellana
Araceli Orellana

ICV, EUiA i membres inscrits a Podem han iniciat les primeres passes per conformar una candidatura de coalició de l'espai dels comuns a les eleccions municipals del 26 de maig a Granollers. Dissabte es va constituir el grup motor de Granollers en Comú, una assemblea oberta al conjunt d’inscrits de Catalunya en Comú i a la ciutadania, que podien votar i ratificar la proposta presentada de grup motor –l'òrgan de l’executiva local provisional dels comuns a Granollers–.

Constituïda principalment per les formacions polítiques d’Iniciativa per Catalunya (ICV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i membres inscrits a Podem, tot i que aquesta darrera organització no s’ha integrat formalment encara, malgrat la voluntat de fer-ho.

L’assemblea va secundar la proposta de Grup Motor presentada i va ratificar Araceli Orellana Aranda i Luis Navarro Carrasco com a coordinadors de l’executiva local.

La nova executiva provisional té com a principal objectiu construir una candidatura municipal de cara a les pròximes eleccions de 2019. Tot i que encara no té una data fixada per posar en marxa les primàries internes a la llista electoral, començarà a treballar en la construcció de la campanya, programa i la resta d’elements de la candidatura.

Primàries a Podem

Per la seva banda, Podem iniciava aquest dimecres el procés de primàries per triar el seu candidat, tot i que puntualitzen que la voluntat és ser a una llista conjunta. Amb tot, les primàries que el partit ha convocat a tots els municipis se celebraran i fins dissabte hi ha obert el període per inscriure candidats. Els noms definitius es publicaran entre el 17 i 29 de gener i, de l'1 al 5 de febrer, es farà la votació telemàtica. El 7 de febrer es proclamarà el nom del candidat de Podem a Granollers, i una de les persones que haurà d'estar en primeres posicions de la llista d'En Comú-Podem, si finalment hi ha acord entre les forces polítiques per constituir la candidatura de coalició.

Aquesta serà la primera vegada que Podem es presenta a les eleccions a Granollers, ja que el 2015 va decidir no comparèixer-hi.

Edicions locals