Nou tallers i accions educatives amb famílies i professionals en la 4a edició de l'Etcètera

La primera xerrada, a càrrec de l'educadora Alba Castellví, tractarà com 'conviure amb adolescents sense enfadar-se'

Cultura, Societat

Nou tallers i accions educatives amb famílies i professionals en la 4a edició de l'Etcètera
Nou tallers i accions educatives amb famílies i professionals en la 4a edició de l'Etcètera

Al febrer arrenca la quarta edició de l'Etcètera, el programa de tallers educatius municipals per a nois i noies de 12 a 16 anys en horari de tarda. Enguany s'ofereixen nou tallers, que continuen les temàtiques del curs passat amb alguna novetat.

Així, els joves poden escollir entre fotografia digital, programació Processing (Club de Makers vol. IV), acrobàcies, còmic (manga, estil americà...), cantar en un musical (a càrrec de l'Escola de Música Amics de la Unió) i escriptura creativa (amb l'escriptora Núria Pujolàs).

Al centre cívic Can Bassa i a l'institut Marta Estrada segueixen les propostes Binomi Sud i Binomi Oest, respectivament, amb una combinació d'estudi assistit amb pràctica de les cultures urbanes (rap, grafit, skate)a Can Bassa i esports al barri del Congost. La novetat d'aquesta edició la trobem al taller Edison Jove, en què els aficionats al cinema aprofundiran en el món audiovisual (videoart, curts, youtubers...) i participaran en la selecció de films que es projecten al cinema Edison, dinamitzats per la cineasta Núria Nia.

L'Etcètera també ofereix un programa de xerrades adreçades a les famílies amb adolescents: Conviure amb adolescents sense enfadar-se (31 de gener, 17.30 h, Gra) amb la sociòloga i educadora Alba Castellví; Les pantalles, com gestionar-les? (14 de febrer, 18 h, Gra) amb l'educadora social Laura Garcia, tècnica del servei municipal de Salut Pública; i L'adolescència LGTBI. Una mirada a la diversitat sexual (4 d'abril, 18 h, Gra).

Les xerrades són gratuïtes, si bé cal inscriure's abans al web municipal.

Tots els tallers de l'Etcètera es fan de tarda, entre 17 i 20 h, a diferents espais de la ciutat, com l'institut Antoni Cumella, el Centre Tecnològic i Universitari, el Gra, el Teatre Auditori, la Biblioteca Roca Umbert i el cinema Edison. Comencen al mes de febrer, s'organitzen en sessions setmanals de dues hores de durada i s'allargaran fins al juny. Els preus oscil·len entre els 20 i el 26 € per al curs sencer.

Els nois i noies interessats poden apuntar-se fins al dia 11 de febrer de manera presencial al Gra (pl. Església, 8, tel. 93 842 66 84) dimarts de 16 a 20 h o per internet –www.grajove.cat (apartat Inscripcions Gra)– a partir d'aquest divendres.

El programa Etcètera va néixer a principis de 2017 per donar opció de lleure formatiu als estudiants de secundària que fan jornada compactada i que disposen de la tarda lliure. Forma part d'una prova pilot de la Diputació emmarcada al programa Educació 360, que considera fet educatiu el que passa, també, fora de l'aula. De periodicitat semestral, es treballa conjuntament amb els instituts: a cada centre hi ha un referent del programa, s'incorporen les seves propostes de tallers i se'ls fa arribar una valoració pedagògica de cada edició.

 

Edicions locals