Taller familiar per recuperar l'estany dels jardins de Lluís Companys

S'hi plantaran espècies vegetals que ajuden a filtrar l'aigua i en propicien el manteniment

Societat

L'estany dels jardins de Lluís Companys
L'estany dels jardins de Lluís Companys | Ajuntament de Granollers

Diumenge vinent, 27 de gener, de 10 a 13 h, l'Ajuntament farà una activitat familiar, oberta a tothom, per a plantar unes jardineres que, posteriorment, s'instal·laran dins de l'estany que hi ha als jardins de Lluís Companys, darrera del Pavelló d'Esports.

Es tracta de la primera fase de naturalització d'aquesta bassa, en què es plantaran espècies de plantes que ajuden a filtrar l'aigua i s'alliberarà fauna autòctona com cargols, puces d'aigua i libèl·lules, etc. que propiciaran que el manteniment de l'espai sigui més sostenible.

Abans d'aquest taller s'hauran extret els peixos i les tortugues exòtiques que sovint són abandonades per la gent. Aquesta fauna exòtica té un efecte nefast ja que es menja la fauna benèfica, les plantes que equilibren l’aigua, i remouen els fangs del fons, oferint un aspecte de degradació.

Al centre de la bassa s'hi plantaran nenúfars, i al seu voltant es formaran altres illes flotants amb el contingut de les jardineres.

Caixes niu

A continuació es farà un taller de caixes niu. En concret es construiran 10 caixes: 4 per a ocells, 3 per a mussols i xots, i 3 per a ratpenats –tots ells depredadors naturals d'insectes–. Un cop muntades, les caixes seran instal·lades al mateix parc i als voltants, amb ajut dels participants, els quals podran fer el seguiment durant la temporada de cria posterior.

Després d'aquesta activitat, a Granollers s'hi hauran instal·lat en els últims mesos 68 caixes niu, 62 de les quals per a ocells i 13 per a ratpenats, en diferents espais verds de la ciutat.

Edicions locals