Jordi Masó presenta 'L'hivern a Corfú'

Després d'haver escrit relats, l'autor granollerí ha publicat la seva primera novel·la, una història plena de sentit de l'humor i amb personatges extravagants

Cultura

Jordi Masó presenta 'L'hivern a Corfú'
Jordi Masó presenta 'L'hivern a Corfú'

Nil Artiaga

Després d'haver publicat el recull de relats La biblioteca fantasma l'any passat, l'escriptor granollerí Jordi Masó va presentar dijous la seva darrera obra literària, i primera novel·la, L'hivern a Corfú, a la llibreria La Gralla de Granollers.

 

Conjuntament amb la periodista i també escriptora Anna Ballbona, Masó va explicar alguns dels trets característics de la seva forma d'escriure, les seves habilitats narratives i els seus recursos literaris preferits, com és el cas de l'humor, la ironia i l'absurd, molt presents a L'hivern a Corfú. I, fins hi tot, com va qualificar Ballbona, presents "de forma més estripant" que a la resta de contes de l'autor granollerí. 

I aquesta és, precisament, una de les característiques principals de la novel·la. Tal com assegurava Jordi Masó, "sempre va bé que hi hagi una mica d'ironia de tant en tant". "A l'hora d'escriure, procuro fer-ho amb humor", destacava l'escriptor.

Així doncs, L'hivern a Corfú constitueix una història d'un home ja de nom singular, Bertran Bartra, el qual guanya un creuer pel Mediterrani en una rifa de Nadal i, durant el viatge, que és l'eix i fil conductor de la novel·la, coneix "personatges extravagants" i li succeeixen "situacions estranyes i còmiques". 

Ana Ballbona va explicar que "cada dia de la novel·la passen coses i apareixen personatges". A més, Jordi Masó fa una "ridiculització dels personatges, començant amb els noms", segons explicava Ballbona, que va subratllar també la capacitat de l'escriptor de "portar el lector cap a un lloc i, quan sembla que la història va cap a una banda, de cop fa un gir inesperat". L'escriptor granollerí va afegir que tot el que li passa al protagonista és bastant absurd, i que els personatges són extravagants perquè "si no, no tindrien gaire interès". "M'agrada forçar les personalitats", va concloure Masó.

Per últim, l'autor va assegurar que L'hivern a Corfú va començar sent un conte que es va anar allargant: "M'anava inventant personatges i vaig començar a fer molts fulls", va confessar. I, pel que fa a l'estructura de la novel·la, Masó va assegurar que els títols dels capítols són "xocants", amb l'objectiu de "cridar l'atenció al lector". I va explicar que no li agrada tenir una estructura prèviament definida dels seus relats: "Vaig escrivint i vaig creant la història. No m'agrada tenir un esquema, m'agrada l'aventura i ser atrevit", va concloure l'escriptor i pianista.

Edicions locals