Granollers obre el primer punt d'assessorament per a persones LGBTI de la comarca

L'espai forma part de la xarxa de Servei d'Atenció Integral (SAI) de la Direcció General d'Igualtat

Societat

Josep Mayoral i Mireia Mata van signar dimarts el conveni d'adhesió a la xarxa SAI
Josep Mayoral i Mireia Mata van signar dimarts el conveni d'adhesió a la xarxa SAI | M.E.

Granollers disposa des d'avui del primer Punt LGBTI –punt d'informació i assessorament sobre diversitat sexual i de gènere– del Vallès Oriental. Aquest matí l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, i la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata, signaven l'acord d'adhesió de Granollers a la xara de Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones LGBTI.

La regidora d'Igualtat, M. del Mar Sánchez, explicava com el nou servei s'empara sota el paraigües de la Llei 11/2014 que el Parlament de Cataluya va aprovar per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. En aquest sentit, Mireia Mata assegurava que "s'estan fent polítiques públiques pioneres integrals, fruit d'aquesta llei pionera que parla de drets humans". "Quan la consellera Dolors Bassa va decidir desplegar la llei va tenir clar que havia de ser amb el món local", afegia la responsable de la Generalitat, qui posava en valor l'atenció de proximitat per a tots els col·lectius. "De moment, a Catalunya hi ha un sol punt d'assistència a persones trans que està a Barcelona, però quan un granollerí hi hagi d'anar, tindrà l'hora i el metge programat des d'aquí", posava com a exemple del servei integral en xarxa.

Sánchez també posava en valor aquesta proximitat a la ciutadania d'un espai confidencial d'atenció a les persones LGTBI, famílies, entorn i professionals, que s'oferirà al Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) –carrer Portalet, 4–, però que també disposarà d'un punt d'assessorament a l'equipament juvenil Gra. S'hi oferiran suport i recursos especialitzats, informació general, atenció i gestió de denúncies i incidències per LGBTIfòbia, assessorament en processos personals d'identitat sexual i de gèneres, i canvi de nom en la targeta sanitària de persones transgènere. Per demanar informació o cita prèvia les persones interessades es poden adreçar de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dimarts de 16 a 18.30 h, al telèfon 93 842 67 14, o bé es pot escriure un correu electrònic a lgbti@granollers.cat.

A banda de la posada en marxa del Punt LGBTI, Sánchez ha explicat que s'ha començat a formar el personal municipal, així com també l'equip de govern i l'equip directiu del consistori. L'alcalde Mayoral destacava la "vocació permanent per fer de l'educació un element central" i com "les passes en termes d'igualtat, respecte i llibertat han de ser fermes, ara en temps difícils". També la responsable del govern català recordava "el moment polític actual, en el qual més que mai hem de defensar els drets assolits i fer passes en defensa de la igualtat".

Edicions locals