La Crida per Granollers-CUP obre la campanya de retorn social d'aquest any

D'ara i fins al maig s'atorgaran cinc ajuts de 952 euros cadascun als projectes de transformació social seleccionats

Societat, Política

La Crida per Granollers-CUP va posar en marxa la iniciativa el 2015
La Crida per Granollers-CUP va posar en marxa la iniciativa el 2015

La Crida per Granollers-CUP ha obert aquest gener, un any més, la convocatòria del projecte de retorn social, un concurs de suport a col·lectius i entitats sense ànim de lucre que desenvolupen la seva activitat a Granollers o el Vallès Oriental.

La campanya de retorn social destina part dels ingressos públics de la Crida-CUP obtinguts de l'Ajuntament de Granollers com a grup municipal a l’activitat de les entitats i respon al compromís adquirit a l’inici del mandat de donar el 33% d'aquests ingressos al desenvolupament de projectes socials.

La iniciativa es va posar en marxa després de la negativa de la resta de grups municipals a reduir els ingressos que perceben de l’Ajuntament. “L’assignació per grup, de gairebé 3.000 euros al mes, és vergonyant i desorbitada, no és necessària”, diu la regidora Maria Oliver.

“La política va més enllà del joc de cadires i del sistema institucional, s’ha de fer des de baix, apoderant la societat a través dels seus projectes”, afegeix Pep Medina, membre de la CUP.

Per això, la Crida-CUP selecciona cada any 12 projectes, nou dels quals es donen de forma ordinària a entitats i col·lectius que presentin sol·licitud, d'acord amb les bases que es poden trobar al web de Crida per Granollers-CUP, mentre que els altres tres s’assignen de manera extraordinària per a qüestions d'emergència.

Enguany, fins al maig, s’assignaran cinc ajuts de 952 euros cadascun per finançar els projectes de les entitats, que tenen de termini per presentar les seves iniciatives fins al 28 de febrer. Les candidatures seleccionades es faran públiques el 20 de març. “Poden ser projectes de lluita social, ecologisme, solidaritat, cultura, educació, salut, cohesió social o qualsevol àmbit de transformació social”, diu Medina.

25.000 euros en ajuts

Des que la Crida-CUP va posar en marxa el projecte, el 2015, fins aquest 2019, hauran estat més de 20 els projectes seleccionats i prop de 25.000 els diners retornats per la formació per al desenvolupament de projectes transformadors.

Entre d’altres, la flota de bicicletes per a la Bici-Escola, de Granollers Pedala; el K-Salet del Llobet, de l’AMPA de l’Escola Salvador Llobet; la biblioteca escolar de l’AMPA Mestres Montaña; beques per a la pràctica esportiva per a persones en situació de risc per motius socioeconòmics de l’INS Bellera; Oncovallès o Art a dojo, de l’Associació Cultural Tramoia.

Edicions locals