La granollerina Plasticband fa el salt al mercat portuguès

Amb l'adquisició de Cintexpor, la productora de maquinària i consumibles per a embalatges reforça la seva posició a Europa

Economia

L'empresa, fundada el 1978 per Miquel Sisó i Jordi Guimet, està situada a la Font del Ràdium
L'empresa, fundada el 1978 per Miquel Sisó i Jordi Guimet, està situada a la Font del Ràdium

L'empresa familiar granollerina Plasticband, fundada per Miquel Sisó i Jordi Guimet el 1978 i dedicada a la producció de maquinària i consumibles per a embalatges, des de fleix fins a fleixadores i embolicadores, ha adquirit fa poques setmanes el 100% de la portuguesa Cintexpor, una firma distribuïdora de productes d’embalatge des de l’any 2000 amb la qual pretén liderar el mercat portuguès en el sector del fleix i l’embalatge i duplicar la producció anual fins a les 1.000 màquines fabricades.

Cintexpor estava especialitzada fins ara en l’embalatge en els sectors de l’alimentació, la indústria, el tèxtil, la fusta i el metall entre d’altres. Amb la seva adquisició per part de la firma granollerina, també es pretén impulsar el sector logístic de la companyia, que es troba en plena expansió.

Amb aquesta nova incorporació, Plasticband, situada al polígon Font del Ràdium de Granollers, disposa ara d’un magatzem propi a Portugal, cosa que li permet "oferir un servei de més proximitat, amb assistència tècnica pròpia i un servei comercial que ajuda en l’assessorament dels productes de la marca". De la mateixa manera, la firma aportarà la seva experiència i alguns avantatges competitius: terminis d’entrega curts en els enviaments i fabricació a mida.

Amb aquesta operació, Plasticband assoleix una nova fita dins del pla de desenvolupament 2016-2020, juntament amb la reorganització interna de l’empresa, que ha aconseguit un creixement en la producció i vendes sense incrementar la superfície de la fàbrica. “Gràcies als canvis realitzats, la companyia pot definir-se com a referent de modernitat, eficiència i ecologia a tot Europa”, asseguren des de la firma granollerina.

Amb aquesta adquisisció, Plasticband, que actualment exporta el 90% de la seva producció, reforça encara més la seva presència a Europa, i la previsió de l’empresa és acabar l’any amb un 21% més de facturació que l’any 2016, quan es va iniciar el pla de desenvolupament.

 

Edicions locals