CCOO celebra el 20è aniversari del seu local a Granollers

El secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco, va participar en la trobada

Economia

L'acte va aplegar els antics secretaris generals de la comarca
L'acte va aplegar els antics secretaris generals de la comarca

CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona va celebrar dijous el 20è aniversari del seu local a Granollers, al carrer Pius XII, 5-6, amb un acte que va aplegar desenes d’afiliats a l’organització.

L’acte va començar amb una taula rodona sobre la situació actual del mercat de treball i l’organització sindical moderada per Dolors Llobet, secretària d’Atenció a l’Afiliació, Estudis i Coordinació de Direcció de CCOO de Catalunya, en què van participar-hi els exsecretaris generals del Vallès Oriental: Ramon Pla, José Cachinero i Ovidi Huertas –Paco Agüera no va poder assistir-hi–.

Qui va ser el primer secretari de la Unió Intercomarcal, José Cachinero, va recordar les dificultats per consolidar un local a Granollers arran de les disputes pel patrimoni sindical amb l’Ajuntament. “Eren èpoques de canvis, de canvis organitzatius, de fusió territorial, de creixements i d’encaixos interns”, recordava. Amb tot, afegia, “CCOO sempre ha sabut adaptar-se als canvis d’acord amb l’evolució del mercat de treball”.

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, va destacar l’arrelament del sindicat al territori per mitjà del local, però va indicar que “el principal valor de l’organització són les persones, activistes i militants”, que han fet que el local de Granollers sigui “un espai de trobada de la classe treballadora i per donar resposta a les situacions del mercat de treball quan hi ha problemes”.

Un sindicat en creixement

Actualment el sindicat compta amb 142.000 afiliats, dels quals la Unió Intercomarcal del Vallès Oriental, Maresme i Osona en té 14.900 i 3.500 delegats, xifres que suposen una representativitat del 41,4% de les persones treballadors de Catalunya. “Això ens permet afrontar reptes com corregir la tendència de precarització del mercat de treball, que ha de millorar en qualitat per dignificar-se i alhora lluitar contra la pobresa i la desigualtat social”, deia el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

El secretari comarcal actual, Gonzalo Plata, recordava per la seva banda el paper del sindicat en la recuperació dels drets laborals. “Tothom reconeix a CCOO la seva independència i capacitat, i potser per això som la primera força sindical del país i l’entitat més gran de Catalunya”, deia.

L’acte va acabar amb un reconeixement a una seixantena de persones que enguany fa 25 anys que estan afiliades al sindicat, amb lliurament de plaques, pins i fotografies.

 

Edicions locals