L'Espai d'Arts de Roca Umbert reflexiona sobre el futur del treball per mitjà del cinema

Dijous es va inaugurar la motra col·lectiva comissariada per Sergi Selvas, que es podrà visitar fins al 24 de febrer

Cultura

Inauguració de l'exposició 'Working as if', comissariada per Sergi Selvas
Inauguració de l'exposició 'Working as if', comissariada per Sergi Selvas

Sergi Selvas va ser el guanyador del projecte de comissariat 2017, convocat per Roca Umbert. Dijous en va mostrar el resultat a la sala d'exposicions de l'Espai d'Arts, amb la proposta expositiva Working as if, en què diversos artistes reflexionen sobre el futur del món laboral per mitjà de pel·lícules de ciència ficció.

A la mostra, Selvas ha convidat diversos artistes a reflexionar i "il·lustrar les seves idees amb pel·lícules conegudes, a les quals puguem donar una segona visió", explicava a la presentació de l'exposició. Per exemple, el film Autómata (Gabe Ibáñez, 2014), que planteja un món en què els robots tenen drets i deures, té "una lectura marxista i feminista", indicava. A la sala també es projecten Metropolis, Gremlins, Blade Runner i Her, entre altres pel·lícules, que es podran veure íntegrament a la sala de projeccions del costat de l'espai expositiu.

A Working as if hi participen els artistes Marina Vishmidt, Oxana Tomofeeva, Priscina Fernandes, Sebastian de Line, Sara Martín Alegre, Luca Carboni, Marta Echaves, Sofía Estévez, Francesc Pujol, Judit Garrell, Natalia Fernández i Camille Orny, qui va explicar la seva reflexió sobre els espais laboral durant la inauguració.

A banda de les projeccions, l'espectador podrà endur-se uns fulls de sala en què cada artista explica la seva reflexió a l'entorn del món laboral a través d'aquesta ciència ficció que Selvas defineix com "un espai d'experimentació en què col·laboren la imaginació i la intuïció, així com el pensament organitzat i racional. És un espai crític que ens permet imaginar possibles futurs". En pocs anys se sabrà si la realitat supera la ficció.

Activitats paral·leles

L'exposició, que es podrà veure fins al 24 de febrer, s'acompanya de tres activitats paral·leles. El 19 de gener (de 10 a 13 h) es farà un taller reivindicatiu pels nostres drets com a treballadors del futur, amb els artistes Francesc Pujol, Judit Garrell, Carla Nebot i Natalia Fernández.

El 7 de febrer (20 h), Antonio Gómez Villar impartirà la xerrada L'era del postreball: l'excepcionalitat com a dispositiu de govern. I el 13 de febrer (19.30 h) es farà una visita comentada a l'exposició i es projectarà la pel·lícula Sorry to bother you.

 

Edicions locals