Pilz estrena un sistema de formació pràctica per a empreses, escoles i universitats

L'empresa disposa d'uns mòduls que poden recrear qualsevol funció d'una màquina o una planta completa

Economia

L'empresa, situada al polígon Palou Nord, ofereix productes i solucions per a l'automatització
L'empresa, situada al polígon Palou Nord, ofereix productes i solucions per a l'automatització

L'empresa granollerina Pilz, dedicada a la producció de components, sistemes i serveis orientats a l'automatització de màquines i instal·lacions, ha posat en marxa un sistema de formació pràctica per a empreses, escoles i universitats basat en un simulador que permet als treballadors i estudiants programar les solucions de seguretat de l'empresa a través de nou panells de control diferents.

El sistema, anomenat Pilz Education Systems (PES), s'adreça tant a treballadors com a estudiants d'escoles i universitats i permet simular una màquina o una planta completa a través de taulers de control d'automatització segura. Els taulers recreen les diferents tecnologies que formen una màquina –sensors, funcionament i monitorització, lògica i posada en marxa–, i poden combinar-se entre ells per recrear diverses funcions d'un sistema.

Concretament, Pilz Education Systems compta amb nou taulers que poden usar-se tant en laboratori com en sales de formació. Tres són mòduls de sensors que permeten aprendre funcions de seguretat, a més de la protecció davant moviments perillosos; un altre és de funcionament i monitorització, que ajuda a l'aprenentatge pràctic de sistemes de visualització i inclou funcions de diagnòstic; tres més són de lògica, que permeten implementar circuits de seguretat i ensenyar funcions d'automatització mitjançant els programaris de programació de Pilz; i finalment els dos restants són de posada en marxa i recreen el funcionament dels dispositius de protecció quan entren en una zona perillosa.

Amb aquesta iniciativa, Pilz dota d'un vessant pràctic les organitzacions interessades en formació, de manera que les empreses i universitats poden programar els controls i implementar funcions segures igual com es desenvoluparia en una instal·lació industrial existent. En aquest sentit, el sistema implementa correctament la normativa sobre maquinària de la Comissió Europea en vigor que estableix els requeriments mínims de seguretat i salut en la indústria.

 

 

Edicions locals