Primàries Granollers presenta els seus candidats

Fins al 7 de febrer està obert el registre perquè tothom qui ho vulgui pugui presentar-se com a candidat

Política

Una cinquantena de persones van assistir a l'acte de Primàries Granollers
Una cinquantena de persones van assistir a l'acte de Primàries Granollers

Les més de 700 persones inscrites com a electores en el procés de Primàries Granollers estaven convocades divendres a un acte per conèixer els candidats inscrits fins ara disposats a concórrer a les eleccions municipals. Ara com ara hi ha inscrits com a candidats el filòsof i sociòleg Andreu Ballús; el regidor de Demòcrates Oriol Vila; el portaveu nacional de Joves Demòcrates Jordi Planas; i Carles Canet, professional del món audiovisual. Tots quatre van explicar els motius que els han impulsat a presentar-se.

Carles Canet, de 54 anys i dedicat al món audiovisual, considerava que “estem encallats” i que “els partits i els polítics actuals no ens duran a la independència”. En aquest sentit, deia, “faig el pas perquè som els electors i la societat civil els que hem d’empènyer endavant”.

Vila, en canvi, es mostrava favorable a l’existència del partits “sempre que siguin instruments útils que s’adaptin a cada moment”. Vila defensava les primàries perquè “sacsegin” el panorama polític. “No podem continuar fent el mateix que hem fet fins ara, perquè estem estancats”. “Cal sacsejar-ho tot per fer un salt endavant, tant a Catalunya com a Granollers”, deia.

Planas, emprenedor de 23 anys, assegurava que els partits polítics “no s’adapten prou a les demanes de la societat” i afegia que “participar en primàries és la manera de posar el meu granet de sorra a la causa independentista”. Planas també apuntava que “la república també s’ha de fer des dels ajuntaments”, i expressava que “Granollers pot ser una ciutat important a nivell independentista”.

Andreu Ballús, per la seva banda, deia que “la política institucional està capturada per unes dinàmiques que no permeten avançar”, i explicava que es presenta per “regenerar la política”. En aquest sentit, deia, “tinc capacitat i sóc poc tradicional, i ara més que mai calen perfils atípics que no estiguin ficats en el joc de la política”.

Una candidatura diversa

Sobre l’entesa entre candidats diferents en una mateixa llista, tots quatre coincidien que “si hi ha voluntat i es comparteixen objectius, no hi ha d’haver cap problema”. “Com més transversals siguem, més enriquida serà la candidatura i el programa”, deia Planas. “No es pot actuar com a capelletes, cal acostumar-se a governar i a entendre’s des de la diversitat”, deia Ballús. Canet afegia que “Primàries ens fa millors a tots, perquè les decisions es prenen col·lectivament, sense imposicions”, i Vila destacava la “participació real” que suposa crear un programa i una candidatura des del procés de primàries.

L’acte, conduït per Jaume Bellavista, membre del comitè electoral de Primàries Granollers, va servir també per recordar el funcionament del procés. “Fins al 7 de febrer pot inscriure’s com a candidat tothom qui ho vulgui, i les eleccions per escollir el cap de llista i les persones que l’acompanyaran seran el 23 de febrer”, deia Bellavista. “El cap de llista serà qui tregui més vots, mentre que la llista s’ordenarà en funció dels vots aconseguits”. Un cop escollits els candidats es farà el programa electoral entre candidats i electors.

 

Edicions locals