L'Ajuntament suma 600.000 euros al pressupost per comprar pisos socials

El consistori vol rehabilitar una finca per a emergències d'habitatge i per a persones sense sostre

Societat

L’Ajuntament de Granollers preveu comprar quatre pisos per ampliar la borsa local de lloguer social i reformar una finca per a emergències socials de persones sense sostre. Aquestes operacions es finançaran gràcies a la modificació de pressupost aprovada al ple de dimarts, en què es fa una dotació de crèdit extraordinari de 593.571 euros provinents d'operacions de sòl.

"En casos de plans parcials en què hi ha una cessió obligatòria de terreny, si aquesta no es pot fer, es pot convertir en aportació dinerària", explica el regidor d'Hisenda, Jordi Terrades. És el cas, per exemple, de la finca de Mercadona al costat de l'empresa Benckiser. Segons la llei, recursos com aquests només es poden utilitzar per comprar sòl o bé habitatge. "Són recursos que no entren al pressupost ordinari, sinó que s'acumulen en una partida extrapressupostària", detalla Terrades sobre la procedència del suplement de pressupost que s'aprovava al plenari.

Espai insuficient

Actualment l'Ajuntament disposa d'un espai per a emergència habitacional, però reconeix que és insuficient. Per això, el consistori vol rehabilitar una finca de més de 200 metres quadrats per fer-ne dos habitatges per donar resposta a persones sense sostre i situacions d'emergències. Aquesta serà una de les utilitats de la partida de gairebé 600.000 euros. La resta servirà per continuar comprant habitatge per a lloguer social –en aquest mandat, en el marc del Pla d'Habitatge, s'han comprat ja vuit immobles–.

Terrades recorda que durant el mandat s'haurà invertit en polítiques d'habitatge més de 3,6 milions d'euros –incloses les ajudes als lloguers i rehabilitacions–. A més, en el pressupost d'enguany el consistori hi ha previst una partida per encarregar la redacció d'un projecte d'habitatges públics de lloguer social al passeig de la Muntanya.

 

Edicions locals