Màrius Serra recorda quan Jordi Ribó va fotografiar el seu fill a l'escenari del Lliure

'Qui ets?', la història del Llullu, s'estrena avui, 10 anys després de la publicació del llibre 'Quiet'

Cultura

Jordi Ribó, a la sèrie de fotografies 'Mou-te pels quiets'
Jordi Ribó, a la sèrie de fotografies 'Mou-te pels quiets'

Un actor encarna el fotògraf granollerí Jordi Ribó al muntatge Qui ets?, que s'estrena avui al Teatre Lliure de Montjuïc i que s'hi podrà veure fins diumenge. L'obra està basada en el llibre Quiet, que Màrius Serra va publicar fa 10 anys dedicat al seu fill Llullu, qui va néixer amb una encefalopatia i va morir el 2009, amb 9 anys. Ribó hi va col·laborar fent les fotografies.

Precisament, l'obra teatral recull el capítol Eternitat, quan Ribó va fer "corre el Llullu, gràcies a la fotografia zenital. El vaig retratar en 12 posicions de l'atletisme", recorda Ribó. De fet, una d'aquestes imatges va ser la portada de Quiets.

Ara Qui ets?, dirigida per Joan Arqué, mostra la vida dels pares d'un nen paralitzat amb el cotxet del Llullu amunt i avall, i reflexiona sobre com mirem la discapacitat. L'espectacle, interpretat per Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz, vol ser "un cant a la vida i a la comprensió de nosaltres mateixos des dels reptes que ens imposen els altres".

Mou-te pels quiets

L'amistat de Jordi Ribó i Màrius Serra es remunta a inicis d'aquest segle i ha fet que també col·laboressin en altres projectes. Vinculat al Llullu, Ribó va fer una sèrie de retrats amb cadira de rodes de persones conegudes com Pep Bou, Nina, Albert Om, Sergi López, Queco Novell i El Tricicle, entre altres, que tenia l'objectiu de sensibilitzar i fer visibles els infants amb pluridiscapacitat. Aquests retrats van formar part del projecte Mou-te pels quiets, i es van subhastar per recaptar fons per a Nexe Fundació.

 

Edicions locals