L'Escola Pia inaugura dimecres l'exposició dels 25 anys de la caminada a Montserrat

La commemoració del quart de segle de l'activitat, que es farà a l'abril, inclou també una acció solidària

Societat

Les 25 samarretes commemoratives de la caminada
Les 25 samarretes commemoratives de la caminada | Xavier Solanas

Una exposició a l'Escola Pia repassarà, a partir de dimecres, la història d'una de les activitats més populars en el calendari del centre educatiu, la caminada a Montserrat, que enguany celebrarà la 25a edició el 27 d'abril.

Arribar al quart de segle d'una activitat complexa fora de les aules no ha estat sempre un camí pla. De fet, la caminada a Montserrat de l'Escola Pia neix el 1992, proposada per l'escolapi Enric Canet i només amb l'alumnat de secundària –de 2n d'ESO a batxillerat, i el 2009 es deixa de fer durant tres cursos per manca de participació. El 2012 es decideix tornar a organitzar-la, aquesta vegada oberta a tota l'escola i amb el recorregut des de Monistrol per als més petits. Aquest model, que s'ha consolidat fins ara, ha estat tot un èxit.

Tot plegat, es detallarà a aquesta exposició commemorativa, que s'inaugurarà a les 20 h i que inclourà una trentena de plafons dividits en tres àmbits: el recorregut de la caminada, la història, i els moments i elements significatius, com la son de la nit, les butllofes als peus, les circulars i les samarretes commemoratives de la caminada. Precisament, la setmana passada una fotografia mostrava l'evolució dels 25 models de la història de la caminada.

Aquesta mostra, que al març també es podrà veure al Casino, és només una de les moltes novetats de la 25a caminada, que altres activitats complementàries. A més, engega una iniciativa solidària, de manera que part de les inscripcions –que valen 10 euros– es destinarà a partir d'aquesta edició a una ONG, enguany al Casal dels Infants del Raval, una entitat que precisament va fundar Enric Canet, promotor de la primera caminada. Les inscripcions s'obriran el 18 de febrer.

Edicions locals