El CNG crea un protocol per detectar i actuar contra l'assetjament sexual vers els esportistes

El club granollerí vol promoure un context social de rebuig i una resposta adequada

Societat, Esports

Amb la voluntat de prevenir, detectar i actuar davant conductes o situacions d'assetjament i abusos sexuals, el Club Natació Granollers (CNG) ha elaborat el Protocol de prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament i abús sexual, que ha difós entre els esportistes i les seves famílies amb l'objectiu que es conegui el procediment davant d'aquestes situacions i, a la vegada, promoure un context social de rebuig i una adequada resposta davant qualsevol modalitat de violència sexual contra menors d'edat.

El protocol s'adreça als esportistes de les seccions federades –natació, natació artística, waterpolo i gimnàstica artística–. “Per al club és un pas endavant en la formació en valors i en la sensibilitat vers les situacions de desigualtats en la societat, que s’han de poder gestionar des de l’educació i el respecte”, valora el president del CNG, Eduard Escandell.

Per altra banda, el Club ja està treballant en la redacció de protocols d’actuació envers l’assetjament i abús sexual, aplicables a altres àrees de l’entitat com són socis i usuaris (adults) en la seva pràctica de l’activitat esportiva al club; socis i usuaris (menors) que utilitzen serveis (cursets de natació, campus...) i treballadors en el seu àmbit laboral, per tal de prevenir i atacar de manera àgil i efectiva qualsevol situació d’abús.

El protocol considera que algunes formes de contacte físic en l’esport tenen la seva funció i poden resultar gratificadores i engrescadores. No obstant, el CNG considera "important discutir allò que es pot considerar com a acceptable o inacceptable a la nostra cultura i, especialment, a l’àmbit de l’esport, essent èticament conscients i capaços de reconèixer els comportaments inapropiats".

Edicions locals