La plaça Perpinyà acull dissabte la Fira de l'oli i el pa

Productors d'oli i artesans del pa podran vendre els seus productes directament

Economia

Imatge d'arxiu de la Fira de l'oli i el pa
Imatge d'arxiu de la Fira de l'oli i el pa

La plaça Lluís Perpinyà acollirà dissabte, a partir de les 10 i fins a les 21 h, una nova edició de la Fira de l'oli i el pa, una mostra nascuda el 2016 amb l’objectiu de facilitar que els productors d’oli de qualitat i els artesans del pa puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals sense intermediaris.

A la mostra, amb una vintena de parades, s'hi podran trobar diferents varietats d'oli així com productes elaborats amb oli, com  salses i melmelades, formatges, galetes i tapes de cuina. També es donaran a conèixer altres aplicacions del producte, a banda de l’alimentària, com poden ser la terapèutica i la cosmètica. I hi haurà estris de cuina, com setrills, i elements decoratius, com espelmes d’oli.

Pel que fa al pa, s'hi podran trobar des de les varietats tradicionals a les més innovadores. Hi haurà dos forns locals i dos de forans, que oferiran pa de farines especials, ecològiques i pa de pagès tradicional, així com també hi haurà pa dietètic, ecològic, d’espècies, de motlle, sense llevat, blanc, de cereals, de molla tova, de gluten, de granyons, de nous, de règim, de Viena, integral, morè i negre, entre d'altres.

La fira arrencarà a les 10 h, i durant tot el dia hi haurà activitats. A les 11.30 h serà el torn del taller Fem sabó, a càrrec del Consorci de Residus del Vallès Oriental; a les 12.30 h hi haurà un vermut degustació, i a les 18.30 h el taller Pa amb xocolata, a càrrec de  Xocolates Granollers. La fira, que enguany torna a l'emplaçament original, està organitzada per Firalia amb la col·laboració de Granollers Mercat.

 

Edicions locals