L'Escola Lledoner fomenta la vocació científica entre els alumnes

El centre participa en el programa STEMcat i 100tífiques per impulsar els nens, i sobretot les nenes, a triar estudis científics i tecnològics

Societat

L'Escola Lledoner fomenta la vocació científica entre els alumnes
L'Escola Lledoner fomenta la vocació científica entre els alumnes

L’Escola Lledoner participa enguany i durant tres cursos en el programa STEMcat del Departament d’Educació juntament amb 49 centres més de Catalunya. El projecte vol afavorir el desenvolupament de les competències relacionades amb els aprenentatges dels àmbits cientificotecnològic i matemàtic, i amb aquest objectiu els dies 26 i 27 de febrer se celebraran a l’escola unes jornades científiques a les quals poden participar les famílies.

D’altra banda, l’escola també participarà dilluns en una activitat de Dones i Ciència, 100tífiques, una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Educació per fomentar la presència en el món professional de dones científiques, ja sigui creant empreses de base tecnològica o científica, formant part dels departaments d’innovació o dirigint centres de recerca.

Actualment, entre altres dades, només el 28% dels investigadors del món i el 35% dels estudiants de carreres STEM –ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques– són dones, i a Catalunya només el 20% dels catedràtics i el 21% dels càrrecs directius de centres de recerca són dones. En estudis de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), a Catalunya el percentatge de dones graduades és d’un 21%.

Així, per fomentar la vocació científica entre els joves i, especialment, les dones, l’11 de febrer s’oferiran més de 100 xerrades divulgatives simultànies a càrrec de més de 100 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats a 100 escoles de Catalunya, que mobilitzaran més de 10.000 alumnes.

A Granollers, la científica d’Eurecat Eugenia Martínez Ferrero explicarà la seva activitat en el món de la ciència als alumnes de l’escola Lledoner i encoratjarà els nens i nenes a optar pels estudis de ciència i tecnologia.

Edicions locals