Escena grAn estrena un cicle per a nadons

L'Orquestra de Cambra de Granollers ha preparat un muntatge especial a càrrec de la violoncel·lista Anna Costa

Cultura

Avui s'ha presentat el nou cicle nadons a la Sala Oberta del Teatre Auditori de Granollers
Avui s'ha presentat el nou cicle nadons a la Sala Oberta del Teatre Auditori de Granollers | M.E.

Escena grAn estrena aquesta temporada un nou cicle adreçat a nadons, de 0 a 3 anys, que durà, com a mínim, un espectacle a cada equipament –Teatre Auditori de Granollers, Casa de Cultura Sant Francesc, Nau B1 i Can Palots de Canovelles–. "Volem apropar la cultura als més petits, amb muntatges pensats per ells i sense distància", explica Lídia Garcia, de l'àrea de Comunicació del TAG.

La primera proposta serà diumenge 17 de febrer a la Casa de Cultura Sant Francesc, especialitzada en el públic familiar. Serà l'espectacle Entresons, de la companyia La Botzina, que combina música i contes vinculats als instruments que hi sonaran.

El Teatre Auditori Can Palots continuarà el cicle amb una proposta teatral, el 23 de març. La companyia Teatre al Detall hi durà El núvol gris, gras i gros, la història d'un núvol viatger que necessita ploure, però necessita l'ajuda de la música, els titelles i els infants per fer-ho. "Farem dues sessions, amb un aforament de 70 persones, dins l'escenari", detalla el programador de l'equipament, Miquel Fusté. "Teatre al Detall és una companyia amb molta solvència i un recorregut pedagògic molt important", explica Fusté, qui també recorda que previ a la funció s'ha programat un taller familiar.

Com també succeeix a Can Palots, la sala Nau B1 de Roca Umbert és el primer cop que programa un espectacle per a un públic tant petit. "Trenca molt amb la dinàmica de la sala, però ens fa molta il·lusió i pensem que serà un públic que, amb els anys, continuarà venint", indica Carme Ramon, programadora de la sala de concerts. En aquest cas, el 4 d'abril es comptarà amb el directe Black Music per als més menuts, un recorregut per la música negra, des dels orígens tribals, passant per la cançó espiritual, i fins al funk. Un espectacle de 45 minuts en què els músics es mouran entre els infants i la dansa també hi serà molt present.

Finalment, l'Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr), que fa anys que fa sessions familiars els diumenges, emprendrà el primer projecte per a nadons, de la mà de la seva primera violoncel·lista i musicoterapèuta, Anna Costa, qui divendres feia una petita demostració d'Els colors de la primavera, que es podrà veure a la Sala Oberta del TAG el 19 de maig.

La gerent de l'OCGr, Anna M. Piera, ha relatat que es tracta d'una proposta que "parteix de la música i els sons per descobrir els colors de la primavera", deia. Els nens se situaran al terra, sobre coixins, i podran veure i escoltar d'a prop els instruments musicals de l'orquestra.

Edicions locals