La coreògrafa Maria Rovira serà a la projecció de 'Yuli' al cinema Edison

La mataronina ha participat a la pel·lícula d'Iciar Bollaín dedicada al ballarí cubà Carlos Acosta

Cultura

La coreògrafa Maria Rovira serà a la projecció de 'Yuli' al cinema Edison
La coreògrafa Maria Rovira serà a la projecció de 'Yuli' al cinema Edison

El Cinema Edison projectarà del 14 al 17 de febrer la pel·lícula Yuli de la directora Icíar Bollaín, en què reflexiona sobre una història de superació personal a través de la biografia del ballarí cubà Carlos Acosta. La sessió de dijous a les 20 h comptarà amb la presència de Maria Rovira, coreògrafa de Mataró, que ha treballat en les coreografies de la pel·lícula, i que comentarà el film i la seva experiència en el rodatge.

Pionera de la dansa moderna, ha rebut el Premi Nacional de Dansa (1998) i ha treballat amb companyies internacionals com el Ballet Hispánico de Nueva York, el Ballet Nacional de Cuba, el Ballet Nacional d’Uruguai, la Companyia Nacional de Dansa de Puerto Rico, la Bauhaus, el Ballet de l’Òpera de Dessau, el Ballet de Magedemburg i l’American Dance Festival.

Yuli està interpretada per Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edilson Manuel Olbera Núñez i Laura de la Uz. Yuli és el sobrenom de Carlos Acosta. El seu pare Pedro li diu així perquè el considera el fill d’Ogun, un déu africà, un lluitador. Des de petit, el Yuli sempre ha fugit de qualsevol tipus de disciplina i educació. Els carrers d’una Havana empobrida i abandonada són la seva aula particular. El seu pare, tanmateix, sap que té un talent natural per a la dansa i per això l’obliga a assistir a l’Escola Nacional de Cuba.

Edicions locals