Partits i entitats convoquen mobilitzacions 'contra la judicialització de l'exercici de drets fonamentals'

Dimarts (19 h), coincidint amb l'inici del judici als presos polítics, hi haurà una concentració a la Porxada

Política

L'1 de febrer ja hi ha va haver una concentració coincidint amb el trasllat dels presos a Madrid
L'1 de febrer ja hi ha va haver una concentració coincidint amb el trasllat dels presos a Madrid

Coincidint amb l'inici del judici als presos polítics aquest dimarts al Tribunal Suprem per l'1-O, partits, sindicats i entitats sobiranistes han convocat una jornada de mobilitzacions per aquest dimarts 12 de febrer per denunciar la "judicialització de l'exercici de drets fonamentals".

D'una banda, a les 12 h es fa una crida a aturar-se als centres de treball i a concentrar-se a les portes durant 10 minuts, i a les 19 h hi haurà concentracions a tots els municipis del país. A Barcelona la convocatòria serà a la plaça Catalunya, mentre que a Granollers la concentració es farà a la Porxada.

D'altra banda, els partits sobiranistes, sindicats de treballadors i ANC i Òmnium han anunciat una "manifestació massiva" per al 16 de febrer a la Gran Via de Barcelona "en defensa de la democràcia", i també han fet una crida a mobilitzar-se a Madrid el 16 de març i han donat suport a la vaga general del 21 de febrer convocada per la Intersindical-CSC.

Durant la presentació de les mobilitzacions, David Fernández, Anna Sallés, Estel Solé i Martí Anglada, com a representants de les sensibilitats del sobiranisme, van llegir un manifest "en defensa dels drets civils i polítics i de la democràcia" que compta amb el suport dels partits i les entitats independentistes, Catalunya en Comú, la Intersindical-CSC, USTEC, la FEDE-Organitzacions per la Justícia i FAPAC, entre altres organitzacions.

 

 

 

Edicions locals