Roca Umbert obre la convocatòria per a projectes participants a la Mostra d'Art Urbà

La vuitena edició de la MAU se celebrarà a l'antiga fàbrica el 18 de maig

Cultura

Una de les instal·lacions de la MAU de l'any passat
Una de les instal·lacions de la MAU de l'any passat

Roca Umbert Fàbrica de les Arts ha obert la convocatòria per seleccionar els projectes que participaran a la vuitena edició de la Mostra d'Art Urbà (MAU), que se celebrarà el 18 de maig a l'antic recinte fabril. En aquesta edició la MAU se centrarà en el concepte de Memòria obrera, i vol indagar en la part més humana de la indústria i també com a centre reivindicatiu dels drets socials i com a espai de transmissió de coneixements.

La Mostra 2019 vol ser un homenatge als treballadors i treballadores de les fàbriques com a persones que van participar en el canvi social per construir la realitat tal com la coneixem.

El projectes que es presentin a la convocatòria han d’estar vinculats al concepte de memòria obrera, ja sigui de manera conceptual o simbòlica, i cada projecte seleccionat rebrà 1.000 euros en concepte d’ajut a la producció de l’obra i honoraris. Hi ha tres modalitats: instal·lacions, videoprojeccions, murals i qualsevol intervenció vinculada amb les arts visuals; projectes d’art d’acció, performance, dansa i qualsevol acció vinculada al moviment, i projectes d’experimentació sonora i visual, art sonor, electrònica i creació en directe.

També s’ha obert una convocatòria específica per a treballs de recerca de batxillerat que tinguin a veure amb la memòria obrera, que rebran un màxim de 200 euros.

En tots els casos es valoraran els projectes que fomentin l’art com a eina d’expressió, reivindicació i comunicació social.

La comissió encarregada de seleccionar els projectes estarà formada per Mercè Alsina (comissària independent i assessora curatorial de la MAU 2019), Frederic Font (investigador del Music Technology Group), Anna Giribet (directora artística de Fira Tàrrega), un membre de l’oficina de coordinació tècnica de Roca Umbert i un representant de l’empresa adjudicatària de la gestió i dinamització d’Arts Visuals i Imatge de Roca Umbert.

Edicions locals