Els Xics tenen per primer cop una dona cap de colla, Irene Aguado

La colla castellera enceta la temporada amb la renovació de la direcció tècnica

Cultura

La nova tècnica de Xics
La nova tècnica de Xics | Xics

Els Xics de Granollers tenen per primera vegada una dona com a cap de colla. Es tracta d'Irene Aguado, la 15a cap de l'equip tècnic, que va ser triada per l'assemblea amb 85 vots a favor, 2 en contra i 6 en blanc. Així, amb la renovació de la tècnica i el primer assaig, divendres els Xics encetaven la temporada.

L’objectiu d’Aguado és assolir el nivell tècnic de colla de 8 ben aviat per poder portar grans castells a la vintena d’actuacions que la colla té a l’agenda de la temporada.

El nou equip tècnic dels Xics de Granollers està format per una trentena de castellers i castelleres. Acompanyant Aguado i com a sotscap de colla, hi ha Sergi Palau; els caps de canalla són Anna Fradera i Clàudia Martínez; els cocaps de pinyes, Joan Esquirol, René Pedrosa i Maria Pugès, i els caps de troncs, Pau Nonell i Sergi Palau.

A l'equip de Canalla hi ha com a caps, Anna Fradera i Clàudia Martínez; a l'àrea social, Laura Nadal; els tècnics Paula Martínez i Carla Paloschi; els ajudants de canalla, Sebas Rus, Cristina Guerras, Martí Contreras, Corina Inglès, Júlia Alcaide, Gina Giró i Carla Vázquez.

A l'equip de Pinyes, a banda dels caps, hi ha els tècnics Miquel Bedia, Ernest Gullón, Àlex Pelusa i Maria Bosch. I a l'equip de Tronc, amb Nonell i Palau, els tècnics Quim Ginestet i Pere Bruguès, i a la formació Tècnica i Pilars, Adrià Valero.

Els Xics assagen els dimarts i divendres, a partir de les 20.30 h a la Troca de Roca Umbert. Formar part dels Xics és una activitat gratuïta i oberta a la participació de persones de totes les edats.

Edicions locals