Una comèdia que ningú no hauria de deixar 'escapar'

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt han creat 'Escape room', que dissabte arriba al Teatre Auditori de Granollers

Cultura

Una comèdia que ningú s'hauria de deixar 'escapar'
Una comèdia que ningú s'hauria de deixar 'escapar'

Clara M. Clavell

La comèdia triomfadora de la cartellera teatral barcelonina d’aquesta temporada arriba, en sessió doble, aquest dissabte (al Teatre Auditori. Després de l’èxit de la sèrie de TV3 El crac, el tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt ha tornat a crear un guió conjunt, en aquest cas teatral i amb el títol Escape room.

El muntatge té tots els ingredients perquè es converteixi en una obra llaminera per a tots els públics. Sobre l’escenari hi trobem quatre grans actors coneguts de l’escena actual catalana i familiaritzats amb el gènere de la comèdia.

El mateix Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives ens presenten dues parelles que durant 90 minuts hauran d’intentar sortir d’una escape room ambientada en el nazisme i en què un simple joc d’escapisme no és tan innocent com pot semblar d’entrada.

La interpretació de tots ells és fresca, enginyosa i tots quatre saben perfilar les misèries de cada un dels personatges que ens presenten. A més, la localització (tot passa al barri d’Hostafrancs) fa que l'obra se't faci molt més propera.

El moment actual polític agafa un gran protagonisme al llarg de tota l’obra i barrejat amb el patetisme dels protagonistes, el públic aconsegueix submergir-se, de seguida, en aquest joc de moda servit en forma d’enginyosos gags i una escenografia que li escau com l'anell al dit.

Edicions locals