El rei Carnestoltes arribarà divendres vinent a la Porxada

Els actes del Carnaval s'allargaran fins al 10 de març amb el Ball de Gitanes i el 3 de març es farà la rua

Cultura

L'Abat dels Bojos i els Diablots han presentat els actes del Carnestoltes a la Porxada
L'Abat dels Bojos i els Diablots han presentat els actes del Carnestoltes a la Porxada | M.E.

L'Abat dels Bojos i els Diablots de Granollers escalfen motors per a l'arribada del rei Carnestoltes a la ciutat, que serà el proper divendres 22 de febrer (17.30 h) a la Porxada, on es cantaran els versots i es llegirà l'edicte de Carnaval. Avui, l'Abat dels Bojos ha explicat, en una roda de premsa especial en què els Diablots exercien de periodistes, com s'esdevindran els actes del Carnaval, que s'allargaran durant dues setmanes.

A la presentació, l'Abat alertava a la ciutadania que no esperessin que parlés cap regidor ni l'alcalde, així com demanava que no es trenqués res "perquè tenim tots els paletes de la ciutat repintant carrils bici", ironitzava.

Seguidament, entrava en matèria i detallava el programa festiu que s'iniciarà divendres i continuarà el dijous 28 de febrer (17 h), amb la celebració del 8è concurs de truites, un esdeveniment en què els Diablots conviden a tothom a presentar les seves creacions gastronòmiques, amb l’ou com a protagonista. Aquest any, com a novetat hi haurà una demostració culinària de la truita de l'Àbad i es farà a la Casa de Cultura Sant Francesc –no a la Porxada, com fins ara–.

L’endemà, divendres 1 de març (10.30 h) algunes escoles faran la seva ofrena dels ous al Rei Carnestoltes a la Porxada, i a les 18 h serà el torn de les entitats. El mateix dia a les 17.30 h a la Troca (Roca Umbert) i amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret i Mimetic Studio, es convida a tots els nens i nenes al taller de disfresses i maquillatge. 

El dissabte 2 de març, durant tot el dia, es podrà fer ofrena dels ous al Carnestoltes, que serà a l’ajuntament durant tota la festivitat. A les 17.30 h es farà una cercavila infantil a la plaça de la Corona, que culminarà a les 18 h a la Porxada amb el ball de disfresses, animat amb el grup Xiula.

Per als més nocturns, la festa continuarà a les 23.30 h a la Nau B1, amb el Carnaval a la fàbrica, amb un concert de Pirat’s Sound Systema i DJ Animal i el concurs de disfresses organitzat pel Jovent Ignorat amb el suport de Roca Umbert (l'entrada val 6 euros, anticipada a www.escenagran.cat o 8 euros el mateix dia).

Diumenge 3 de març arriba el moment de la demostració de creativitat i originalitat dels grups participants a la rua. Per participar a la Rua hi ha temps per inscriure's fins el 22 de febrer a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament (clicant a "tramitar", emplenant la fitxa i clicant el botó "signar i enviar"). Aquelles comparses que s'inscriguin fora de termini no entraran al concurs i desfilaran al final de la rua. 

A les 17.30 h es concentraran les comparses al carrer Roger de Flor i a les 18 h començarà la rua, encapçalada per l’Abat dels Bojos i els Diablots, per fer cap a la Porxada. A partir de les 20 h, amb animació disco es lliuraran els premis del concurs de comparses. 

I per concloure els dies de gresca, dimecres 6 de març a partir de les 11 h es farà la vetlla de Sa Majestat Carnestoltes a la Porxada, i a les 17.30 h es procedirà a l’enterrament de la sardina. Finalment, a les 18.30 h del vespre, la vida d’en Carnestoltes arribarà al final i s’instaurarà el regnat de la Vella Quaresma. 

Enguany, el Ball de Gitanes de Granollers tancarà el programa d'actes, el diumenge 10 de març.

Edicions locals