Prop de 2.000 persones es manifesten a Granollers en defensa dels drets socials i laborals

La mobilització ha sortit poc després de les 11 h de l'estació Centre i ha finalitzat amb parlaments a les 13 h davant l'EMT

Societat, Política

Prop de 2.000 persones es manifesten a Granollers en defensa dels drets socials i laborals
Prop de 2.000 persones es manifesten a Granollers en defensa dels drets socials i laborals

Coincidint amb la vaga general d'avui, prop de 2.000 persones s'han manifestat aquest matí a Granollers en defensa i contra la vulneració dels drets socials i laborals. La mobilització ha començat amb una concentració a les 11 h davant de l'estació de Granollers Centre i s'ha desplaçat cap al centre de la ciutat fins a la porta de l'Escola Municipal del Treball (EMT), on s'han fet parlaments que han acabat poc abans de les 13 h.

La manifestació estava encapçalada per pancartes amb les cares dels presos polítics i exiliats, portada per representants polítics, socials i sindicals de la comarca.

El representant de la Intersindical-CSC del Vallès Oriental, Dani Rodríguez, ha instat a deixar el "resistencialisme i pactisme social que ha laminat els nostres drets amb l'excusa de la crisi" i ha exigit la derogació de la reforma laboral del PP, tot recordant que el govern socialista de Pedro Sánchez tampoc ha fet cap pas al respecte, tot i haver-ho promès. "No tolerarem l'empobriment progressiu de les nostres llars", ha dit i ha rememorat la vaga de la Canadenca de 1919 que "demostra que només la mobilització pot aturar la vulneració dels drets".

Maria Glòria Casanovas, d'Òmnium, i Assumpta Redondo, de l'ANC, també s'han adreçat als manifestants amb un "bon dia, muralles humanes", i han denunciat l'Estat que "ha modificat la Constitució per afavorir les entitats bancàries, que va enviar cossos policials a pegar el poble per mantenir els seus privilegis i que ha represaliat persones per tuits i cançons, i mestres d'escoles", així com recordaven el cas dels joves d'Altsasu.

Casanovas i Redondo han assegurat que a l'Estat espanyol la dissidència és criminalitzada i empresonada, i han defensat "la vaga general convocada per sindicats nacionals i de classe com l'instrument que tenim per fer sentir la nostra veu". "Tenim dret a un treball i una retribució digne, i a uns serveis públics de qualitat. I tenim dret a l'autodeterminació i la plena ciutadania", han exclamat.

El CDR de Granollers tancava els parlaments recordant novament la Canadenca, així com la lluita dels insubmisos per palesar que "sense mobilització no hi ha hagut mai cap avenç social". "Al territori sempre hi haurà un poble alçat; no ens deixarem sotmetre per un Estat repressiu", ha dit i ha afegit: "Farem les vagues que faci falta, sempre amb pacifisme i dignitat".

L'acte s'ha tancat gairebé a les 13 h amb el cant dels Segadors.

Edicions locals