El Consell Comarcal impulsa programes d'inserció laboral per a persones amb risc d'exclusió

Actualment unes 130 persones són beneficiàries d'aquest programa

Economia

El Consell Comarcal impulsa programes d'inserció laboral per a persones amb risc d'exclusió
El Consell Comarcal impulsa programes d'inserció laboral per a persones amb risc d'exclusió

Els 69 beneficiaris del programa Treball i Formació, impulsat pel Consell Comarcal, han començat a treballar en diferents ens públics de la comarca –29 ajuntaments, el Consell Comarcal, el Consorci de Residus i la Mancomunitat de la Vall del Tenes– amb contractes de 6 i 12 mesos. Al gener es van adjudicar les places, l’acollida i les formacions de prevenció de riscos laborals i d’igualtat de gènere.

El programa Treball i Formació té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic. El projecte rep subvencions del SOC i es cofinança entre el Fons Social Europeu, la Conferència Sectorial i les entitats en què donen servei.

Menys atur de llarga durada

El programa Treball i Formació s’adreça a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, que no estiguin percebent prestació per desocupació o subsidi (RAI o PAO), ni ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys; a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (PRGC); i a dones víctimes de violència de gènere.

D'altra banda, un altre programa impulsat pel Consell Comarcal, Talents en Potència, atén actualment 60 persones en risc d’exclusió social oferint orientació, formació i pràctiques en empreses. El programa va iniciar-se l'abril de l'any passat amb veïns de diversos municipis de la comarca, entre els quals les Franqueses, i té com a beneficiàries persones amb certificat de discapacitat i perceptores de la renda garantida ciutadana.

Talents en Potència treballa de manera molt personalitzada amb usuaris que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació molt personalitzada i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària. De fet, els últims mesos ja s'han produït les primeres insercions laborals, i les baixes produïdes s’han substituït per nous participants que iniciaran el mateix camí que els anteriors.

El programa finalitzarà el 31 de desembre, i per això l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Comarcal està reforçant actualment la prospecció d’empreses per tal que els beneficiaris puguin fer pràctiques i, fins i tot, inserir-se laboralment.

 

Edicions locals