A la rua de Carnaval desfilaran 25 comparses

Diumenge a les 20 h arribarà a la Porxada, on es lliuraran els premis

Cultura

La rua de l'any passat va reunir unes 2.000 persones
La rua de l'any passat va reunir unes 2.000 persones

Després de l'arribada divendres del Carnestoltes a Granollers –com és habitual, acompanyat de l'Abat dels Bojos i els Diablots–, la ciutat es prepara per a l'acte més multitudinari del calendari carnavalesc, la rua de diumenge a la tarda. Un cop tancades inscripcions, l'Ajuntament ha confirmat 25 comparses que desfilaran pels carrers de la ciutat per mirar de convèncer el jurat i aconseguir un dels premis del concurs de disfresses.

Per a la categoria carnavalesca, hi haurà 4 premis de 600 euros a la millor comparsa amb carrossa o vehicle guarnit; a la més crítica; a la millor AMPA de Granollers; i a la millor coreografia en moviment durant el recorregut de la rua. També hi haurà dos premis dotats en 295 euros per a la millor comparsa local i per a la més creativa i original. En canvi, per a la categoria de lluïment hi haurà un premi de 200 euros. El jurat, a més, es reserva la possibilitat d'atorgar dos accèssits dotats amb 100 euros cadascun valorant l'esforç en l'elaboració de les comparses.

Diumenge (17.30 h) totes les comparses participants s’aplegaran al carrer de Roger de Flor per iniciar la rua a les 18 h. La comitiva carnavalesca baixarà pel carrer de Roger de Flor i tombarà pel carrer d’Enric Prat de la Riba. Després, enfilarà el carrer d’Alfons IV, seguirà per la plaça de la Corona i continuarà pel carrer d’Anselm Clavé. Finalment, tombarà pel carrer del Roc per arribar a la plaça de la Porxada, on, a les 20 h, tindrà lloc el lliurament de premis del concurs. Després, la festa continuarà amb animació disco amb dj.

Música i gresca

La música també serà protagonista dissabte, a la tarda (18 h) a la Porxada per als més petits, amb el grup Xiula, i a la nit (23.30 h) amb el Carnaval a la fàbrica del Jovent Ignorat, que comptarà a la Nau B1 amb el concert de Pirat's Sound Systema i Dj Animal.

Edicions locals