Dimarts començarà la instal·lació de les rampes mecàniques de la Font Verda

L'Ajuntament ha projectat un primer tram al carrer Carles Riba, entre els carrers Lluís Vives i Veneçuela

Societat

| Google

L'Ajuntament de Granollers preveu iniciar dimarts les obres per a la instal·lació de les rampes mecàniques al carrer de Carles Riba, entre els carrers Lluís Vives i Veneçuela, amb l'objectiu de facilitar la mobilitat a la zona alta de la Font Verda –el carrer Carles Riba té una pendent d'11,31% de mitjana–, una àrea que concentra bastants equipaments –el Centre Vallès, l’Arxiu Comarcal, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, el camp de futbol de la Font Verda, el cementiri i el tanatori–.

Els treballs tenen una durada prevista de nou mesos i s'iniciaran a la cruïlla de Carles Riba amb els carrers de l'Olivar i Brasil. Amb tot, el regidor d'Obres i Projectes, Albert Camps, ha explicat que l'execució podrà ser ràpida, ja que "un cop es prepari el terreny i se soterri el mecanisme, hi ha molts trams de rampes que ja estat fabricats, i que una grua col·locarà amb rapidesa", descriu.

Del carrer Lluís Vives al carrer Brasil, la rampa mecànica tindrà tres trams: el primer, des del carrer Lluís Vives a l’accés de l’aparcament públic, davant del carrer de Colòmbia; el segon, des d’aquest punt fins a l’accés al soterrani de l’Arxiu Comarcal, i el tercer, fins als carrers de Brasil i l’Olivar. Des d’aquest punt hi haurà dos segments. El primer, fins a l’accés al parc del Puig de les Forques, i el segon, des de l’accés al parc fins al carrer de Veneçuela. Les rampes tindran aproximadament un metre d'amplada i s'instal·laran a la banda nord, "per preservar al màxim les voreres i a la vora de l'aparcament", indica Camps.

En una fase posterior el govern municipal vol executar el tram del carrer entre la plaça de la Font Verda i el carrer Lluís Vives.

La redacció del projecte i la instal·lació d’aquestes rampes així com el seu manteniment és una de les inversions més importants del pressupost de l’Ajuntament de 2019 –amb 1.150.000 euros– i ja va ser-ho també en el pressupost de l'any passat –amb 1 milió d'euros–. Es va adjudicar a l’empresa UTE Contratas Vilor, SL – Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación, SL –abreujadament UTE Granollers Font Verda– per un import total de 2.364.467,05 euros.

Edicions locals